Marjo laihtui 165 kiloa – sai takaisin kävelykykynsä

Helsingin Kannelmäessä asuva Marjo Wessman sanoo saaneensa takaisin elämänsä. Traagisten vastoinkäymisten takia Marjo söi suruunsa niin, että lihoi liikuntakyvyttömäksi.

Marjo on nyt kertonut koko tarinansa painetussa Hymyssä Carmen Heikkilälle. Jutun on kuvittanut Kari Pekonen.

Muistona ajasta, jolloin Marjo Wessman oli lihavimmillaan, on ylileveä sänky.

– Sinne en edes itse päässyt, enkä päässyt sieltä ylös. Siihen tarvittiin nosturia, Marjo sanoo.

Marjo Wessman on nainen, jolta löytyy elämäntahtoa ja itsekuria. Kun Marjon mitta tuli täyteen ylipainon suhteen, hän teki kerralla päätöksen laihtua, ja sen jälkeen alkoikin tapahtua rytinällä.

– Kaksi vuotta söin porkkanoita, ehkä jonkun pienen kanansiivun tai kananmunan siihen lisäksi. Lisäksi söin laihdutusjauhevalmistetta, jolla varmistin kaikkien vitamiinien saannin. Sen vuoksi en pysty enää edes katsomaan porkkanoihin päinkään, Marjo nauraa.

Marjon muodonmuutos on niin valtaisa, etteivät tutut tunnista häntä enää. Välillä hän joutuu itsekin tarkistamaan peilistä, että näkikö kuvansa oikein.

– Kaikkein vaikein asia minulle oli se, että jalkani eivät jaksaneet kantaa minua. Painoin lihavimmillani 237 kiloa, mikä on ihan järkyttävän paljon. Sen takia istuin pyörätuolissa kymmenen vuotta, enkä päässyt itse kävelemään. Olin kaikessa toisten avun varassa ja tuskastuin siihen täysin.

Marjo on ollut mielissään laihtumisen myötä siitä, että hän pääsee itse liikkeelle, voi mennä vessaan ja ulos milloin huvittaa, ilman, että siihen tarvitsee kenenkään toisen apua.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: laihdutus, Marjo Wessman

Kommentit

Oma kommentti