Kari Pekonen

Martina Aitolehden äiti maksoi tyttärensä ulosotot viime vuonna – Hymy tarkasti tilanteen nyt!

Martina Aitolehti on jälleen uusissa taloussotkuissa. Sellaiseksi voitaneen nimittää tilaa, jossa henkilö päästää maksunsa ulosottoon.

Aitolehti kertoi julkisuudessa viime vuoden keväällä, kuinka hän kyllästyi ulosottovelkoihinsa ja teki parannuksen. Äiti maksoi tuolloin tyttärensä rästit, parisenkymmentä tuhatta euroa, ja Martina jäi äidilleen velkaa. Tarkoituksena oli, että suunta muuttuu.

Hymy tarkasti asian, ja nyt on selvinnyt, että Martina ui jälleen ulosottomiehen vanavedessä. Useita juttuja on päätynyt ulosottoon viime ja tämän vuoden puolella. Lue niistä lisää tänään ilmestyneestä painetusta Hymyssä. Kerromme myös Martinan kohutaustat ja salaisuuden, jolla hän tiettävästi on onnistunut luomaan itselleen ”salonkikelpoisen hyvinvointi-imagon” niinkin monesta kohusta huolimatta.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kohu, Martina Aitolehti

Kommentit

Kun luki juttuja ja katseli haastatteluja, sehän oli aivan ihmeellinen ryhdistäytyminen ja uroteko, kun sysäsi velkansa äidin niskoille. Kuitenkin Martinan jutuissa kaikki vuodet ovat olleet pelkkää huipputiimien kanssa pyörimistä, eikö siitä kertynyt riittävästi raha-asioitten hoitoon omin avuin? Oliko vain bändärinä talkootöissä?

Ja ne selitykset: nuoruuden hairahdukset yms.

Ilmeisesti Martina on medialle niin arvokas klikkimagneetti, että hänen rinnakkaistodellisuuttaan kannattaa hehkuttaa, vaikka siinä paljon on vain feikkiä. Muuten harmitonta, mutta jotkut ymmärtämättömät saattavat ottaa ”roolimallinsa” todesta.

Näille jatkuvasti velassa eläville tyypeille täytyisi laittaa jokin stoppi, ei mitään ostoksia tai palveluita muuta kuin käteismaksulla.

Kumma, miten näistä tähtösten pikkuveloista uutisoidaan.

Suomen velkakuningatar on kuitenkin tuksu, jonka velat huitelevat vuodesta toiseen yli 50 tonnin. Se ei taida kiinnostaa ketään…

Nyt kun vuosisadan syntymäpäiväjuhlat on vietetty, onkin aika palata synkeään arkeen.

Yrittäjän jokavuotinen uo-päivitys näyttää yhtä hurjalta kuin aikaisemminkin, vaikka sivuja on vähemmän kuin edlelisinä vuosina eli vain 10. Se selityy helposti: osa varattomuusmerkinnöillä varustetuista veloista on siirretty takaisin velkojille ja siten näkyvät perintätoimistojen listoilla. Tässä ryhmässä on satojen eurojen arvosta esim. sairaalamaksuja ym pienempiä julkisoikeudellisia saatavia. Ne siirtyvät jälleen aikanaan takaisin ulosottoon.

Viime vuonna CEOmme ulosottovelat olivat kivunneet yli 55.000 euroon. Tänä vuonna niiden yhteissumma on 49.723,58 euroa. Toiminimen veroennakoita on verottaja ilmeisesti valituksen/ oikaisuvaatimuksen seurauksena perunut 5.621,43 euron arvosta. Joten sen verran on viime vuodesta ulosoton kokonaismäärä alentunut.

Mitään suorituksia ei ole viime vuoden aikana ulosottoon tehty. Aikaisemminhan esim. blogi-tulosta saatiin ulosottosaatavia perityksi. Velkoja ei myöskään ole merkittävästi vielä vanhentunut.

* CEOn henkilökohtaisia eli luonnollisen henkilön jäännösveroja on ulosotossa 10.801.59 euroa.

* Yksityisoikeudellisia saatavia peritään yhä 11.858,20 euron arvosta.

* YEL-maksuja on toimitusjohtajan piikissä maksamattomina 8.809.79 €.

* Mutta suurin velkamäärä 18.253,92 € on muodostunut erilaisista rikoksiin liittyvistä maksuista: tuomioistuinmaksuista, sakoista, uhkasakoista, rikosvahingoista sekä rikosasioihin liittyvista vahingonkorvauksista.

* Lisäksi listalta löytyy nippu pieniä julkisoikeudellisia saatavia kuten sairaalamaksuja, joukkoliikenteen tarkastusmaksu ym.

Maksamattomuuden syiksi on listattu varattomuuseste ja suppean ulosoton este. Onhan tässä hieman ristiriitaa, kun seuraa glamour-kaunottaren itse esittämää maailmankuvaa, joka koostuu loistomatkoista, mittavista hankinnoista ja luxus-elämästä…

Oma kommentti