Matti Nykänen uhkaa oikeudella

Matti Nykäsen arvokisamitalit ovat jo kerran menneet Urheilumuseolle. Nyt Matti taistelee mitaleistaan uudelleen.

Hymy kertoo Matin mitaleiden taustat painetussa lehdessään. Apuun tuli aikoinaan Hymy-lehti. Hymy maksoi 200 000 silloista markkaa ja sai silloisen haltijan ilmoituksen mukaan ”velkojen panttina” olleet mitalit haltuunsa. Ne päätyivät tempauksen myötä Urheilumuseon vitriiniin.

Matti on jo pitkän aikaa kysellyt Urheilumuseolta mitaliensa perään ja vihjannut haluavansa ne takaisin. Urheilumuseo ei tähän suostu. Mattia ärsyttää, että mitaleja esitellään maksua vastaan eikä hän hyödy siitä nykypäivänä mitään. Hän haluaa nyt selvittää asian ja on valmis menemään aika pitkälle sen kanssa. Hymyä hän kiittelee mitalien ammoisesta pelastusoperaatiosta.

-Jos oikeuteen mennään niin varmaan mietiskellään onko heikkoa ihmistä käytetty hyväksi.

Lue erikoisesta sopasta painetusta Hymystä.

 

Teksti:Hymyn toimitus (Mika Lahtonen)
Avainsanat: Matti Nykänen, oikeusjuttu

Kommentit

Voi Matti-raasua. Viinaan rahaa tarvitessaan panttasi mitskut ja oli niin iloinen ja onnellinen, kun ne lunastettiin sieltä museoon. Nyt haluaisi ne itselleen myydäkseen ne taas.

En nyt oikein ymmärrä Matin vaadetta. Eikö örveltäjä itse mitalinsa pantannut, eikä pystynyt niitä lunastamaan? Ilman apua, ties missä olisivat nyt näytillä, eikä Matille korvattaisi senttiäkään. Ja miksi korvattaisiinkaan, kun olisi mitalinsa jo rahastanut.

En tiedä, millaisilla sopimuksilla Hymy mitalit lunasti (ja oliko Hymy ainoa rahoittaja), mutta sellainen kuva on jäänyt, että ne olisi pelastettu nimenomaan Urheilumuseoon kaikkien nähtäväksi. Miksi niistä edelleen pitäisi jälkilypsyjä Matille pulittaa?

”Heikkoa ihmistä on käytetty hyväksi”, ottaisi vaan kiltisti opikseen.

Ei ole ahneudella rajaa. Eihän tämä mikään ruudinkeksijä ole-

Oma kommentti