Matti Nykäsen Eveliina-tyttäreltä avautuminen: Pelot riivaavat!

Hiljattain ensimmäisen lapsensa saanut Eveliina Mäntykangas on kirjoittanut sosiaaliseen mediaan avoimen tilityksen peloistaan. Edesmenneen Matti Nykäsen tytär kertoo olevansa äitinä ylisuojelevaa tyyppiä. Sitä hän on ollut myös koirille, perheelle ja ystävilleen.

-Tästä ollaan keskusteltu terapiassa usein ja päädytty siihen lopputulokseen, että tämä johtuu menettämisen pelosta, mikä taas osakseen kumpuaa lapsuudenajan epävarmuuksista, ja nyt Ilonan saamisen myötä siihen mukaan lisätään vielä koettu lapsettomuus ja keskenmenot, Eveliina kertoo.

Hän toteaa pelkojen riivaavan arjessa esimerkiksi siten, että hänen on vaikea matkustaa Ilonan kanssa kahdestaan autolla. Hän pelkää tyttärensä tukehtuvan, eikä hän pysty ja kykene auttamaan, kun tytär on takapenkillä.

-Meillä on ollut myös muutaman kerran kunnon limakakomiset ja jonkinlaisesta refluksista johtuvaa yskää ja ne aina myös säikäyttää.

Kun Ilona nukkuu, äiti käy itkuhälyttimestä huolimatta katsomassa useita kertoja, että hengittäähän tytär. Iltaisin hän kuuntelee tarkasti, että lapsi hengittää.

-Eikä mua yhtään helpota tai rauhoita se, että joku sanoo ettei hän tukehdu tai että kyllä se siellä hengittää. Mun pitää saada tarkistaa ja olla varma.

Omasta mielenterveydestään Eveliina ei sano vielä olevansa huolissaan. Paljon terapiassa käyneenä hän tietää milloin on aika mennä juttelemaan.

-Ahdistun jos mua aletaan torua siitä että haluan tarkistaa lapseni elintoiminnot. En tiedä kuinka paljon tähän vaikuttaa koettu lapsettomuus itsellä, mutta maalaisjärjellä ajateltuna kävis ihan järkeen.

Nainen etsii puheilleen ja kokemuksilleen kohtalotovereita.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Matti Nykänen, äitiys, terapia, Eveliina Mäntykangas, pelot

Kommentit

Oma kommentti