”Melkein kaikki pystyvät tappamaan ihmisen!”

Jarkko SipiläDekkarikirjailija Jarkko Sipilä saapuu tutussa mustassa nahkatakissaan, kasvotkin ovat tutut, samoin kuin rauhallinen ja syvä ääni. Mies on raportoinut Maikkarin televisiokatsojille jo viisitoista vuotta rikoksista oikeussaleissa ja niiden ulkopuolelta.

Kansan oikeustaju ei aina ymmärrä tuomioistuinten langettamia lieviä rangaistuksia. Sipilän mielestä tuomiot saisivat olla kovempiakin, kun kyse on törkeistä väkivaltarikoksista.

Onko ihmisen raakuudella rajoja?

–  Ei ole. Melkein kaikki ihmiset pystyvät ääritilanteissa tappamaan toisen ihmisen. Työssä on tullut vastaan rikoksia, joissa ihmiset ovat nauttineet kiduttamisesta, eivätkä tunne mitään omantunnontuskia.

Dekkareissa onneksi rikokset selviävät aina. Lue kesäkuun Hymystä Jarkko Sipilän Hymylle kirjoittama kesänovelli Muuri!

Teksti: Hymy
Avainsanat: Jarkko Sipilä

Kommentit

Nimimerkille ”Sota”. Tutkimustieto, joka kattaa kaikki viimeaikaiset suursodat ja suurimmat/merkittävimmät taistelut osoittaa, että 80-85 prosenttia noista mainitsemista ”luvanneista” ei koskaan tappanut ihmistä. 70 vuotta ei muuttanut mitään, pointti on, että käsitys siitä, että kaikki sotilaat pystyivät tai todellisuudessa tappoivat ihmisen/ihmisiä on väärä. Vain pieni osa itseasiassa teki näin. Nykyaikainen sotilaskoulutus tietää tämän ja on toiminut näin Vietnamin sodasta lähtien. Vastoin väitettäsi on siis todellakin liioiteltua väittää, että ’melkein kaikki pystyvät tappamaan ihmisen’ ja tosiasiallisesti väärin väittää, että ’sitä’veteraanit ovat tappaneet ihmisiä koska se on ollut välttämätöntä’, vain pieni osa on tehnyt näin. Jälleen kerran: lukemalla aukeavat silmät (esimerkiksi: Grossman, Dave: ”On killing”).

Epäileville henkilöille todettakoon, että lähes kaikki suomalaiset miehet ja pieni osa naisista ovat luvanneet tappaa ihmisiä jos valtio käskee.

Tiedoksenne myös, että sotaveteraanit ovat tappaneet ihmisiä koska se on ollut välttämätöntä. Tuohon joukkoon noin 70 vuotta sitten kuuluivat kaikki kynnelle kykenevät suomalaiset miehet. He pystyivät tappamaan ihmisen. Miksi tilanne olisi nyt parin sukupolven aikana oleellisesti muuttunut? Mitenkään liioiteltua ei ole väittää, että melkein kaikki pystyvät tappamaan ihmisen. Näin on asia joka puolella ympäri maailmaa ja on aina ollut.

Hah hah hah! Kyllä olette taas idiootteja mielipiteitä kirjoittaneet. Ihminen on eläin ja omatunto on uskontojen muokkaama…

Tuo Sipilän väite on roskaa. Tutkimukset näyttävät, että suurin osa normaaleista modernia sotilaskoulutusta saamattomista (enkä tarkoita suomalaista) ihmisistä ei pysty tappamaan toista ihmistä edes silloin, kun ovat itse todennäköisessä vaarassa tulla tapetuksi. Sipilä: Lue enemmän, luulet vähemmän.

Kiinnostaisi kuulla mihin väite perustuu? Ei kannata uskoa kaikkea mitä lukee, sillä media ei vain kerro todellisuudesta vaan se myös rakentaa sitä.

Kaipa olen sitten mieleltäni ’sairas’ vaikka terveet ajatustavat omaankin. Kas kun jos tulisi itsepuolustustilanne tai tilanne jossa läheiseni henki olisi uhattuna, niin olenpa joskus miettinyt että varmaan kykenisin sellaisessa tilanteessa tappamaan mikäli muuta keinoa ei olisi (tai jos vaihtoehto olisi oman tai läheisen kuolema). Minusta vähän tuntuu että tätä tällä on tarkoitettu eikä suinkaan sitä, että jokainen ihminen olisi kykenevä tappamaan ns. huvikseen.

Ei mieleltään kieroutuneita,oikean ja väärän eroa ymmärtämättömiä paijaamalla ja haijaamalla saa ymmärtämään omia tekojaan eikä tekojensa seurauksia,eiväthän he itse koe tehneensä mitään väärää..Ihmisen irvikuviin tepsii vain ja ainoastaan ne rankimmat keinot,joskus jopa se kaikkein pahin keino on ainoa..Valitettavasti..Maailma ei ole kiiltokuvakirja täynnä toinen toistaan kauniimpia kiiltokuvia..

Karmea väite, että noin moni olisi valmis ”tappamaan”. En usko! Mielenkiintoinen keskustelun aihe kylläkin. Ehkäpä me aikuiset (TERVEEN MIELEN OMAAVAT) voisimme auttaa ja ohjata näitten ihmisten ajatusmaailmaa täälläkin, joilla on vaikeaa ymmärtää oikeata ja väärää.Jarkko Sipilä pistää tänne vaan omat sivut pystyyn. (voisi välillä kommata jos keskustelu menisi väärille urille)Hymy kai maksaa, vai mitä?

Hyvä Jarkko! Kirjasi ovat realistisimpia dekkareita Suomessa. Tiedät paljon poliisin tavoista ja rikollisista. Mutta pliis kirjoita tiheempään tahtiin!

Jarkko Sipilä on varmasti oikeassa. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan sitä tee, eikä onneksi joudu tilanteeseen jossa pitäisi tappaa tai pahoinpidellä ketään. Sellaiset, jotka nauttivat muiden kidutuksesta ovat päästään pahasti vialla, ja joutaisivat lukkojen taa loppuiäkseen. Ihminen on kyllä luonnon/Luojan vikaan mennyt koe. Mikä muu otus on vastaavanlainen hirviö pahimmillaan? Ajatellen esim. natsien keskitysleirejä. Onneksi kuitenkin kaikki eivät ole kieroutuneet siten, että tuhoavat ja vahingoittavat muita.

Kun kyseessä on aikuinen ihminen,joka kuvittelee voivansa polkea muita ihmisiä jalkoihinsa ja kohdella miten lystää,saa sellaisen tarpeen vaatiessa vaikka teurastaa,ettei jatka samaan malliin,ehkä jopa pahempana..

Nimimerkki aijjaijjai on yksinkertaisena ihmisenä niellyt länsimaisen propagandan. Voi raukkaa.

Olet sairas ja puheidesi perusteella potentiaalinen yhteiskuntariski. Sinun kaltaiset kuuluisi sulkea laitokseen hoitoon/poistoon.

Nimimerkki aijjaijjai.. Juuri sinunlaistesi ihmisten takia poliiseilla ja tutkijoilla on töitä…

Ehkäpä mielesi kidutuksesta muuttuisi jos olisit itse sen kohde? 😉

No voi voi. On olemassa ihan ihmisiä jotka ansaitsevat kidutusta. Kuten nyt vaikka Libtyan johtaja Gaddaf, kyllä minä voisin sellaisen äijän pallien läpi tökkiä neuloja esimerkiksi

Oma kommentti