Mikä on mystinen hautakivien röykkiö Vantaalla – satoja hylättyjä paasia!

Mikä on mystinen hautakivien röykkiö Vantaalla - satoja hylättyjä paasia!Monia vantaalaisia on kummastuttanut lenkkipolun varressa lojuva hautakivien röykkiö. Vantaan Honkanummella avautuvalla metsäaukiolla makaa kaiketi kolmatta sataa hylättyä hautakiveä. Mistä on kyse, siitä Hymy otti selvää. Mielenkiintoinen juttu löytyy kokonaisuudessaan marraskuun Hymystä.

-Kivet ovat hautuumaalta poistettuja kiviä, selvittää lehdellemme ylipuutarhuri Raimo Laurasvaara Helsingin ev.lut. seurakunnasta.

Jos siis et maksa hautapaikan maksua, kivi kuskataan ”roskiin”.

Kivi voidaan tuoda takaisin paikalleenkin, ylipuutarhuri kuitenkin lohduttaa. Rahaa se kuitenkin vaatii.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: hautausmaa, Vantaa, hautakivi, seurakunta, Raimo Laurasvaara

Kommentit

Voisiko tuolta hakea komeimman kiven ja teettää siihen kiviveistämöllä uudet tekstit? Säästäisi sukulaisen hautauskustannuksissa ja harrastaisi kierrätystä.

On se kummaa ensin olet koko ikäsi seurakunnassa .Maksat kirkollis verot . Kuoltua omaiset ostavat kalliin hauta paikan,kiven hoitavat haudan itse .Hautapaikka voimassa noin 25 vuotta . Jos ei ole omaisia tai muuta sukua jotka maksavat hautapaikan uudelleen.Seurakunta vie kiven pois ,myy haudan uudelleen.Koska ihminen on maksanut ikänsä kirkollis veroa ,silloin sais hauta paikka olla pitempää saman vainajan hallussa. Ilman ,että täytyy taas uudelleen maksaa.Tietenkin isoissa kunnissa tulee tilan autaus esteeksi .

Oma kommentti