Mika Törrö on entinen rikollinen ja Suomen vahvin mies: ”Elämästäni meni 11 vuotta vankiloissa!”

Suomen vahvin mies ja entinen linnakundi Mika Törrö, 42, on onnellinen mies. Taskussa on nimittäin uuden Joensuun-kodin avaimet. Voimamies muutti vanhaan kotikaupunkiinsa viime vuoden viimeisenä päivänä Kontiolahdelta.

–  Kun otan taskusta avaimet ja avaan saunallisen 46-neliöisen kaksioni ovet, sanon ”kiitos”. Voin todeta olevani onnellinen. Tämä tuntuu niin uskomattomalta, Törrö huokaa Hymyn painetussa lehdessä toimittajallemme Juha Veli Jokiselle.

Mika Törrö vietti lapsuutensa ja nuoruutensa koulukodissa. Sen lisäksi hän kärsi väkivalta- ja huumetuomioitaan 11 vuotta vankiloissa.

Miehen suunnitelmat liittyvät kevättalven voimamieskisoihin. Elokuussa hän aikoo napata viidennen perättäisen Suomen vahvin mies -tittelin.

Rankasta rikollisesta menneisyydestään hän tilittää karun yksityiskohtaisesti kirjassaan Härkä – Vangista vahvimmaksi (Docendo).

Vuonna 2005 Törrö oli muun muassa mukana kiduttamassa henkilöä pontikkaveloista. Julma kidutus kesti yli vuorokauden ja siihen osallistui monia henkilöitä. Vain poliisin väliintulo esti uhrin kuoleman.

–  Elämästä vierähti vankina 11 vuotta, pääasiassa Pyhäselän ja Sukevan vankiloissa. Viimeistä kertaa kiven sisään jouduin vuonna 2015 ja se reissu herätti. Olin niin täynnä pakoa huumeveloista, pelkoa ja ahdistusta, että en halunnut enää elää tätä pohjaa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Mika Törrö

Kommentit

Oma kommentti