Mikko Kivinen koronan takia suljetun Helsingin kaupunginteatterin luona.

Mikko Kivinen haukkuu hallituksen 100-0

Mikko Kivinen suivaantui hallituksen koronatoimista. Hän ampuu täyslaidallisen Hymyn painetussa lehdessä valtioneuvoston suuntaan.

– Rahallinen tuki on ollut alalla mitätöntä. Uusi tuki on tarpeen, mutta ennen kaikkea me esiintyvät taiteilijat haluamme saada takaisin oikeuden tehdä työtämme, Mikko painottaa lehdessä.

– Luotimme nykyhallituksen kulttuurimyönteisyyteen. Teatteritaide on ollut vasemmalle kallellaan jo ihan perinteisistä työväenteattereista lähtien. Siksi pettymys hallituksen toimiin on ollut suurta kulttuuripiireissä.

Katkeruutta lisää myös se, että hallituspuolueilla, kuten SDP:llä, vihreillä ja vasemmistoliitolla on ollut tapana pyytää taiteilijoita tukijoukkoihinsa ja tukikonsertteihinsa.  Nyt vaikuttaa siltä, että taiteilijat on unohdettu, hylätty.

– Miksi siis lähtisimme esiintymään vaalitilaisuuksiin? Ehdotankin, että pyydettäessä esitämme kohteliaan kysymyksen. Mitä te teitte meidän hyväksemme, kun tarvitsimme apua? Ette mitään. Miksi siis me tukisimme teitä?

Sitten hän lainaa V.I. Leniniä:

– Hallituksen ministereille ja heidän puolueilleen me olemme olleet vain hyödyllisiä idiootteja! Meistä otetaan irti kaikki hyöty, mutta hylätään, kun olemme pulassa.

Mikko kertoo itse pärjäilevänsä niukasta työtilanteesta huolimatta. Sen sijaan hän kantaa huolta isosta joukosta alalla toimivista pienyrittäjistä ja freelancereista. Osalle myönnettiin 2 000 euron tuki.

– Silläkö pitäisi pärjätä vuoden työttömyysjakso? Sehän on sama kuin meille sanottaisiin, että haistakaa v***u!

– Vuosi sitten minäkin luulin, että töitä on neljäksi vuodeksi eteenpäin. Välillä on ahdistanut niin perkeleesti, että olen miettinyt muuttamista pienempään asuntoon, Mikko kertoo.

Lue juttu lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Reija Kokkola
Avainsanat: hallitus, korona, Mikko Kivinen

Kommentit

Ei Kivinenkään hurraita ansaitse. Melkoisia neitejä nämä komeljenttaritkin ovat. Ehkä koronasta kärsivät jotkut ihan hyödyllistäkin työtä tekevät.

Oma kommentti