Missä on JJ? No ratin takana – ja menestystä janoten!

MindSpa-juoman kehittäjänä tunnetuksi tullut nuori ja menevä yrittäjä Juri-Jose ”JJ” Mäntysalo on hulluna Legends-sarjan moottoriurheiluun. Hymy pysäytti miehen, otti avaimet hetkeksi rattilukosta pois – ja sai näin vauhdikkaan jannun juttutuulelle.

Miten innostuit mielenkiintoisesta Legends-sarjasta?

-Legendsit oli vielä pari vuotta sitten aika tuntematon laji mulle, samoin Rata-SM sarja, lähinnä autourheilupuolella Formula-1 oli se mitä seurasin. Sitten Schumi lopetti. Ystäväni Mikko Korpela ajoi legendsejä kärkipään kuskina ja lähdin viime vuonna sponsoroimaan häntä. Kävin myös parissa osakilpailussa paikan päällä bilettämässä, ja siitä se sitten lähti spontaanilla kysymyksellä ”pääsenkö mä kokeileen autoo”. Tasan vuosi sitten viime elokuussa kävin testaamassa, ja kävi se mitä yleensä pikkupojille: en olisi halunnut lopettaa ajamista millään. Tänä keväänä läpäisin kaksipäiväsen ratalisenssin, joka vaaditaan jokaiselta kilpa-ajajalta. Nyt on osakilpailuja takana ja monta vuotta edessä.

Miten on ensimmäinen kautesi mennyt?

-Olen jopa yllättäynyt että ihmeen hyvin. Olen tällä (jutuntekohetkellä) semi-pro-sarjataulukon sijalla 11. Ei huono kun tallikaverini Jani Vilen on vain pykälää ylempänä sijalla 10. Hänellä on vuosien kokemus. Tavoite on selkeä, vuoden 2016 semi-pro-mestaruus ja vuoden 2017 Trophy-mestaruus. Ilman isoja tavoitteita tuskin tulee tulostakaan.

Tavoitteet siis korkealla?

-Puoliammattilaistavoitteet, kyllä. Baltian ja Ruotsin ratasarjat kiinnostavat ja Amerikka tietenkin.

Miten bisnekset juomapuolella?

-Työtä, työtä ja työtä. Kun on monessa mukana mikään päivä ei ole samanlainen.

Autosi tiedot?

-Dodge Coupe 37, neljä sekkaa nollasta sataseen, huippunopeus 200 km/h ja Yamahan 1300-kuutioinen moottori.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: autoilu, JJ Mäntysalo, Juri-Jose Mäntysalo, MindSpa, Legends

Kommentit

Oma kommentti