Monia suomalaisia mallikaunottaria odottaa järkyttävä yllätys: Only Fans voi räjäyttää kymppitonnien lisäverot!

OnlyFans-palvelu on lyönyt läpi myös Suomessa huimalla tavalla. Palvelussa on kyse siitä, että malli julkaisee kuukausimaksua vastaan tilaajilleen erityistä materiaalia, usein eroottista tai jopa pornografista.

Monet suomalaismallit ovat kertoneet julkisuudessa tienanneensa suuria summia palvelun kautta. Vain muutamia viikkoja sitten Marianne Kallio kertoi Iltalehdelle saaneensa 100 000 dollarin kertymän vain kymmenessä kuussa. Erotiikkamalli Erika Helin on avautunut ostaneensa tuotoilla ainakin auton.

Hymyn tiedossa on turkulainen nuori OnlyFans-tähti, joka on tiettävästi myös tienannut vähälle aikaa liki 100 000 dollaria.

Maksavatko ulkomaalaisilta sivustoilta rahaa saavat sitten veroa tuloistaan? Se onkin mielenkiintoinen kysymys. Tulot tulisi ilmoittaa ja hakea niitä varten ennakkoverolippu.

-Käytännössä monet varmasti jättävät verot maksamatta. Yhtenä vastuullisena toimijana asiassa voisi nähdä myös pankit, joiden tulisi lain mukaan tuntea asiakkaansa ja raportoida tilillä tapahtuvasta poikkeavasta ja yllättävästä rahaliikenteestä. Sellaiseksi voitaneen katsoa vaikkapa kymmenien tuhansien eurojen tupsahteleminen tilille ennen vain opintorahaa nauttineen henkilön kohdalla, arvioi Hymylle OnlyFans-tiliä pitävä nimettömänä pysyttelevä henkilö.

On vain ajan kysymys kun verottaja herää tähän tuoreeseen ilmiöön, ellei ole jo herännyt, OnlyFans-tuottaja toteaa. Hän itse on hoitanut veroasiansa mallikkaasti.

-Jälki tullee olemaan varmasti surullista. Useita käyttäjiä odottaa tuhansien, pahimmassa tapauksessa kymppitonnien lisäverot – kaiken lisäksi veronkorotuksilla ryyditettynä.

OnlyFans-palvelujen nuorilla käyttäjillä tuntuu somekanavissa tapahtuvan keskustelun perusteella olevan suuresti tiedonpuutetta siitä, mistä tulosta veroa pitäisi maksaa.

-Ei lahjoista tarvitse mitään maksaa, kuvaa yksi.

-Ei tämä ole mitään työtä, sanoo toinen.

Eräs suosittu 18-vuotias OnlyFans-tähtönen Suomesta kirjoitti TikTok-videossaan suorat sanat kysyjälle, joka tiedusti maksaako hän verot työstään.

-Fuckin´taxes (paskat veroista).

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: lisävero, malli, Onlyfans, verottaja

Kommentit

Olis mukava ammatti. Mutta itsellä ei markkinarakoa ole, joten jatketaanpa oikeassa työssä oloa.

Oma kommentti