Mopoautot on kiellettävä, vai? – Ota kantaa!

Mopoautot ovat viime aikoina herättäneet paljon julkista keskustelua lehtien yleisönosastoissa ja verkkopalstoilla. Muutaman vuoden aikana mopoautojen määrä on lisääntynyt huimasti, ja niin myös niiden aiheuttamat ongelmat. Turvallisuusriskin mopoauto aiheuttaa hiljaisella nopeudellaan ja pienen normaaliauton mittasuhteillaan.

Esimerkiksi mäen nyppylän takaa eteen ilmestyvä edellä mateleva mopoauto voi aiheuttaa äkkijarrutustilanteen normaaleilla 80-100 kilometrin tuntinopeuksilla ajettaessa.

Mopoautot ovat myös lisänneet nuorison piittaamatonta liikennekäyttäytymistä. Esimerkiksi uudenvuodenyönä poliisi tavoitti liikenteestä mopoauton, josta purkautui ulos kaikkiaan kahdeksan noin 15-vuotiasta nuorta. Tapaus sattui Kuusamossa.

Alibi-lehden haastattelema poliisi taas on sitä mieltä, että mopoautot ovat myös lisänneet nuorten rattijuopumuksia. Mopoautoa ei hevin haluta jättää parkkiin alkoholin nauttimisen jälkeen. Syynä on helpompi kiinnijäämisen riski vanhemmille.

Mitä mieltä sinä olet? Pitäisikö mopoautot kieltää kokonaan?

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: mopoauto

Kommentit

Unohdin mainita mopoautoiliat jotka repivät nuo kolmiot mopostaan, ONKO YHTÄÄN IDIOOTTIMAISEMPAA?!!! on se kyl tosi hieno ku kaikki autoiliat kattoo että siinäpä menee vitun ruma ja pieni auto ja pitää sit saman vauhdin, ja sit kun huomataankin kun ollaan jo mopon takapuskirissa ja sit jollakin es jonnella on taas aihetta avautua netissä kuinka autoiliat on paskoja ja ei mikään oo mopoautoilioiden vika.

Ite olisin mopoauton kyllä saanut, mutta hommasin mielummin kevytmoottoripyörän, jolla on aina kiva härnätä mopoautoilioita pistämällä pykälää vähän pienemmälle ja muutenkin vittuilemalla. Te jotka sanotte että kolarit on aina oikeiden autojen vikoja, kattokaa tämä http://www.youtube.com/watch?v=9kbkB3wnKPs&feature=results_main&playnext=1&list=PL545C7288C477DD1F Älkääkä nyt sanoko ”tuo nyt on vain yksi, kyllä muut osaa ajaa” tuollaisia näkee kyllä joka päivä….

Mopoautot ovat tulleet jäädäkseen, kannattaa sopeutua tilanteeseen ja löysätä vauhtia.

Josko vaikka kaikki yli 18-vuotiaat pitäisivät huolen, etteivät ostaisi/luovuttaisi alkoholia alaikäisille, niin ei olisi 15-vuotiaita humalaisia mopo(auto)kuskeja!

Mopo OK ! Mopoauto HANURISTA. Kukahan tämänkin keksi, että tuollaisilla saa ajaa kadulla??? Pullamössöillä on muutenkin ongelmia nuppinsa kanssa.

Rattijuopot pois liikenteestä! Mopoautoja voi olla enemmän, nehän korvaavat vaaralliset mopot ja kevarit alle 18 v. kuskeilla.

Vaarallista päästää nuoria raskaan ja ylitehokkaan henkilöauton rattiin ilman mopoautokokemusta. Kuolonkolareita henkilöautoilla on jo liikaa!

Mopoautojen kolareista on selvitty pääasiassa ilman vakavia henkilövahinkoja,
ja todistetusti voidaan väittää mopoauton rungon pelastaneen satoja kuljettajia vakavistakin henkilöauton aiheuttamista kolareista. Henkilöautojen aiheuttamat henkilövahingot ovat vakavuudeltaan aivan toista luokkaa lähinnä rajoittamattoman nopeuden takia. Parempi on harjoitella ajamista hitaalla rajoitetulla nopeudella.

”Mopoauton kyydissä ei ole kuollut liikenneonnettomuuksissa ainuttakaan suomalaista koskaan.”

Otapa nyt asiasta selvää, ennen kuin alat suoltaa tänne täysiä valheita. Mopoautojen kyytiläisiä ja kuskeja on kyllä menehtynyt ja mopoautot ovat aiheuttaneet ja olleet osallisina useissa vakavissa liikenneonnettomuuksissa.

Ikäihmisille joilla ei ole autoajokorttia loistopelejä mutta nuorilta pois. Ajotyyli on sellaista tuolla keskustoissa noilla mopoautoilla, ei ajeta liikennesääntöjen mukaan ja kanttaillaan kaarteisiin.

Mopoautoissa on hyvät ja huonot puolensa. Hyvät on että nuori oppii helpommin liikennesäännöt ja ajamaan liikenteen mukaan, eipä mopoautolla paljoa aleta puikkelehtimaan pienistä väleistä. Niitä ei pysty noin vain virittelemään ja onhan nuo mopoautot paljon turvallisempiakin kuin perus pevetit jne… Huonot puolet onkin sitten siinä että samat nopeusrajoitukset kuin mopoissa ja skoduissa, joillekin nuorille tulee tyhmiä ideoita (esim. juuri tuo uuden vuoden tapaus) ja kyllähän se itseäkin ärsyttää kun niitten kanssa ajetaan teillä missä ei kuuluisi (nopeusrajoitus yli 60km/h).
Parempi olisi kun vanhemmat ostavat lapselle mopoauton niin selittäisivät JA NÄYTTÄISIVÄT miten liikenteessä kuuluu mennä sekä nuori suorittaisi vaikka ajokokeen näyttääkseen että osaa ajaa sillä mopoautollaan. Meinaan kyllä tuo menopeli on varmasti esim. vanhuksillekin mukavempi vaihtoehto 🙂

Tänne mopoautoja haukkuvat sellaiset joilla ei ole itse ollu rahaa mopoo, tai mopoautoon ja ovat vain kateellisia kun joillain muilla menee taloudellisesti paremmin. Liikenteestä tulisi turvallisempi jos autot edes viitsisivät ohittaa mopoautoja kauempaa kuin rääkkä pohjassa, melkein vieden peilin mennessään.

Ei kielletä! Ostetaan kaikille oma mopoauto niin loppuu itku ja hammasten kiristely. Siitä puhe mistä puute!!!

kyllä! onko mitää helvetin järkeä maksaa koppimoposta samanverran kuin kohtuuhintaisesta henkilöautosta. ja sit vielä tuo 15 vuoden ikä. Perkele vaikka se saisikaan kulkea kun sen 45km/h, ei ne rikkaiden pennut kuitenkaan osaa ajaa.

kaataa koko mopo auto aina kun näkee, lapsellista opettaa kersoille auton ajamista ja varsinkin kun he sitten ajavat pöhnäs

Mieluummin mopot kieltoon ja mopoautojen hinnat alas. Tämä on puhdasta nuorison mollaamista ja halua viedä niiltä taas pois jotakin hyödyllistä ja kivaakin. Jos mopoauto on turvaton rottelo, paoistetaan kaupunkimaasturit niin turvallisuus paranee kaikilla, myäs muilla autoilijoilla kuin mopoautoilijoilla.

pitäisi! minulla ei ollut mopoautoa joten kenelläkään muulla ei saa olla! ihme menoa kun annetaan lapsille kalliita leluja kun itse leikin käpylehmällä pienenä.

Rattijuopot pois kaikista ajoneuvoryhmistä!!! Henkilöautojuopoille aluksi takaisin vain mopoautokortti pariksi vuodeksi ennen täysien oikeuksien palautusta.

Nuorten on parempi harjoitella liikenteessä rajoitetulla 45 km/h nopeudella. Tästä ei voi olla muuta kuin hyötyä autokorttia ajatellen. Vaarallista on siirtyä olemattomalla ajokokemuksella suoraan ylitehokkaan henkilöauton rattiin, tästä on liian monta surullista esimerkkiä olemassa.

Tavallisella mopolla ei oikein voi liikkua turvallisesti ainakaan talvella. Esimerkiksi jääkiekkovarusteiden kuljetus kaksipyöräisellä mopolla todella vaarallista talvella ilman nastoja. Kolaritilanteista ovat mopoautot selvinneet kiitettävästi.

Eihän niistä kai muuten olisi mitään haittaa, mutta kun nuorille ei tunnu tuo nopeus riittävän, ja taajamissa ajetaan kaasu pohjassa ja liikenneympyrään mennään kahdella renkaalla, kun vauhtia ei voi hidastaa. Lisäksi itse pelkään melkein alle jääneenä, kun eivät vilkuta ja ajavat pitkin pyöräteitä. Mopoauto on mummoille, joilla pitempi matka kauppaan, varmasti tosi kätevä kauppakassi, edullinen pitää ja ei syö paljon, vauhtikin riittävä. Joten ei pidä kieltää, ikärajaa nostettava. Kyllä tavallisella mopollakin pääsee niihin harrastuksiin, ja mopon selässä, (toisin kuin mopoautossa, tuntuu) tuskin kuvittelee voivansa olla mitään muuta kuin se kakkonen kolaritilanteessa.

Mikä teitä ihmisiä mopoautoissa mättää? Sekö kun ette itse saaneet nuoruudessa kulkea omalla ”autolla” harjoituksiinne, kouluunne ja ties minne rientoihin. Mopoautot ovat paljonpaljon turvallisempia kuin mopot. Miettikääpäs nyt kaks kertaa, ei kaikesta tarvi olla niin kateellinen kun ei sun nuoruudessa ollut 🙂 Meidän molemmat pojat ajellu ja ihan kivasti mennyt ja vain hyviä kokemuksia.

Mopoauton runko kestää kyllä kolhut mopoauton nopeuksilla, tästä on jo useita esimerkkejä. Korjaukset pitää tietenkin tehdä ammattitaitoisesti sillä alumiinia on käytetty paljon.

Mopoauton liikennettä hidastava vaikutus lisää liikenneturvallisuutta. Kun kaikki ajavat hitaasti, kukaan ei menetä henkikultaansa.

Ei mopoautojen määrä ole lisääntynyt huimasti, L6 ajoneuvoluokkaan kuuluu myös mönkijät yms. Pelkästään mopoautojen määrää ei ole edes tiedossa, olisiko muutama tuhat.

Kaksipyöräiset mopot ja moottoripyörät pitäisi kieltää, niillä lähtee henki ja ovat muutenkin turhia kesäleluja.

Hyvä vain jos rattijuopot saadaan pois liikenteestä jo mopoautoiässä. Todella vaarallista jos päästetään ensin henkilöauton rattiin ja jää sitten vasta kiinni.

Taajamanopeuksia pitäisi muutenkin laskea 50 km/h -> 40 km/h, olisi kaikille parempi.

Eipä näitä kieltää voi koska on EU:ssa hyväksytty. Ei mopoautoja ole kuin muutama tuhat.

Mopoauto on turvallinen vaihtoehto turvattomalle kaksipyöräiselle, sallittakoon se nuorisolle. Oikein sitä on käytetty, koska pahoja henkilövahinkoja ei ole sattunut.

Parempi vaan olisi jos koko liikenne menisi hitaammin. Tampereella ainakin moni kaahaa. 🙁 Senioreilla pitäisi olla jokin kulkuväline jos ei saa autoa ajaa. Mikä se olisi ellei mopoauto? Nuorison pitäisi ajaa maltilla kaahaamatta eikä virittää niitä.

”Mopoautolla saa ajaa taajamassa niinpaljoin kuin kulkee, rajoitukset eivät koske mopoautoa. Mopoautoa saa ajaa päihtyneenä koska ei ole kaatumisenriskiä. Mopoautoon saa ottaa kyytiläisiä niinpaljon kuin mahtuu koska se on vain mopo.”

1. Mopoauto ei saa kulkea yli 45 km tunnissa.
2. Mopoautossa saa olla kuljettajan lisäksi vain 1 matkustaja
3. Mopoautoa koskee samat alkoholiin liittyvät lait kuin autoon.

Alle 18 vuotialta pois mahdollisuudet ajaa mopoautoa/kieltää alle 18 vuotiailta.

Lapset mitää autoa tartte! Liikennekäytös on sen mukaista. Kieltoon nää helvetinkoneet heti!

Mikäli toimittaja haluaa kieltää ns. mopoautot voi hän myös omasta pussistaan kustantaa autoilua varten mahdollisesti suoritetun ajokortin jokaiselle halukkaalle. Eikö niin?

Ehottomasti kiellettävä! Jos halutaan päästä parempiin tavoitteisiin tieliikenneonnettomuuksien suhteen niin veettäis ne peltipurkit pois viemästä tilaa. Monesti on myös puhuttu miten nuoret lihovat. Mopoautojen sijaan kävelisivät tai liikkuisivat pyörällä. On sitä ennenkin pärjätty ilman mopoautoa tai mopoja. Jotta nuoret saataisiin liikkumaan enemmän niin pitäisi heittää joku porkkana kehiin millä ne ihrapyllyt nousisivat sohvalta

Todellakin pitäisi kieltää! Monet 18-vuotiaatkaan eivät ole ajokykyisiä vaikka ajokortin saisivatkin!! Miten sitten vielä nuoremmat pikkuisilla autoillaan..rusinaks menee ja kuolee!

16v ikärajaksi, siihen mennessä pahimmat häiriköt on karsittu mopoillessa vuoden aikana,,

hyvä olisi tämä virolainen ajokorttikäytäntö, jossaautokortin saisi jo muutenkin 16 vuotiaana,

noilla perusteilla mitä kirjoituksista on suurin osa,pitäs varmaan kieltää melkein kaikki mitä ihmiset tekevät. jos joku on ääliö niin pitääkö kaikkien kärsiä,

itse en ole ennen ”autoilu uraa” ajanut mopoautolla. mutta tämä kielto että vasta 18 vuotiaat saisivat sillä ajaa on täysin idioottimainen vaihtoehto. ”hymy.fi”- hmm varmaan ne kaikki kyylät yli 35 vuotiaat äidit ja isät täälä sitte vierailevat jotka ovat sitä mieltä että kaikki alle 18 vuotiaat ovat vastuuttomia ja yleistävät sitä jokaiseen sen ikäiseen. samapa tuo omapa on ongelmanne. mopo autot on ihan ok.

Kortti pois töppöilijältä useammaksi vuodeksi viimeistään toisella törppöilykerralla:
-rattijuopumus (sopii jokaiseen moottoriajoneuvoon)
-liikaa väkeä lastina
-ajetaan luvattomissa paikoissa
-väistämisvelvollisuuden laiminlyönti (oman turvallisuuden takia)
Rangaistuksen pelko ei asenteita muuta mutta näin ne asennetörpöt saataisiin pois liikenteestä. Tässä ikäryhmässä se tehoaisi aika hyvin.

On aivan turhaa selittää mitään jos itse ajaa perään. Peräänajaja on AINA syyllinen. AINA ! Ja vielä perkeleellinen idiootti.

Ja miksiköhän pitäisi kieltää?
Ei yksikään mopoauto ole aiheuttanut yhtäkään kolaria vaan kaikki mahdolliset ongelmat johtuvat vain ja ainoastaan sen ”auton” kuljettajasta.

Sen sijaan tarvitaan huomattavasti tiukempi liikennesääntöjen noudattamisen valvonta ja hyvin paljon ankarampi ja anteeksiantamattomampi rangaistuskäytäntö rikkureille.

Asenne kohdalleen liikenteessä ei mopoautot yksin syyllisiä ole.

Ei saa kieltää kaikilla ei mahdollisuus autoa hankkia vaikka ikääkin olis.On huonolla säällä parempi mopoautolla liikkua.

mopoautot samaan kastiin invamopojenkanssa. minä kun olin mopoiässä niin kyllä 2-pyöräisellä kelpasi ajaa, satoi tai paistoi.
mopoautot sopii invapeleiksi mutta ei nuorten leluiksi.

VANHEMMAT jotka olette ostaneet lapsellenne sen mopoauton. olettehan tietoisia että sinne takalaatikkoon ei saa laittaa subbareita sun muuta, mopoauton kantavuus ei riitä sellaisille laitteille se 1mm alumiinipalkki ei suuria kuormia kanna!!!!

Turvallisin väline 15-18v liikkua, ehdottomasti ei pidä kieltää.
Nopeutta ei voi nostaa, koska EU- direktiivi määrää. Sitä paitsi juuri nopeus on estänyt nuorten kuolonkolarit mopoautoilla (0kpl, vertaa 15-20 kuollutta/vuosi mopoilla)

Ei.Vaikka Suomesta on tullut viime aikana melkoinen hölmöläisten holhous valtakunta.Järkevämpää on nostaa mopoautojen nopeutta.Mutta se ei onnistu,täällä tehdään vain sellaisia liikenne ratkaisuja miten saadaan liikenteen sujuvuus mahdollisen huonoksi.

heh vain näppylän takaa, vika ei mopoautossa vaan autoilija, joka ei piitaa liikennesäännöstä, miten nopeus tulee sovittaa näkymän kanssa. Mitenköhän noi liikennesäännöt autokoulussa opitaan kun surin luokka kuolleista on juuri 18v-25v mieshenkilö.

nim. ihmeellinen rottelo.
ja mopot ovat niin paljon turvallisempia?
itse en ole ajanut mopoautolla ja en kuvittele ikinä laittavani 10 000 euroa mopoon.. mutta minkätakia kaikki mielestäsi pitäisi kieltää, mielestäni sinun hengittäminen pitäisi kieltää, koska minua ottaa päähän se tai ainakin verottaa kovasti tai ja ainakin verottakovasti, verorahat pitäisi korvamerkitä koiranpennun pieksijöille tai muulle vastaavalle moraalisesti epäilyttävälle taholle. mikä teitä ihmisiä vaivaa kun joku asia mikä teitä vähänkään vaivaa niin pitää kieltää….

Ei pitäisi kieltää, kaikilla on oikeus tielläliikkumiseen. On meidän autoilijoiden asennevamma jos esim: kaupungissa on pakko ohitta M-auto kun se ajaa kuitenkin noin 45km/h. Asennekasvatusta pitää lisätä kaikille

Onhan se varmaan vanhana mukava muistella, JOS elää vanhaksi. Kukaan täysjärkinen aikuinen ei taatusti mopoautoa kadehdi.

kukahan noita mopoautoja puolustelee. Varmaan mopoautoaktivistit 😀 kyllähän noi kaiken turvan liikenteestä vie. liittykää ny johonkin mopoautoaktivisteihin noiden puolustajat. jytkyt

Ei pitäisi kieltää! Traktorit ajaneet samalla tavalla jo kymmeniä vuosia ja ei niitäkään ole tarvinnut kieltää. Varmasti traktoritkin ovat aiheuttaneet äkkijarrutuksia. Missähän se vika silloinkin on..?
Kieltäjiä harmittaa, kun mopoautot todistavat alhaisen nopeuden turvallisuuden. Yhtään henkilöä ei ole kuollut mopoautokolareissa. Mikä onkaan kuoleisuustilasto 18-vuotiailla autoilijoilla..?
Se on erinomainen johdatus autolla ajoon. Korttiin vielä ajokoe, niin se on siinä.
Ongelma on muiden autoilijoiden asenteissa. Poliisin pitäisi ajaa mopoautolla, niin alkaisi asia valjeta!
Se on ihan sama, mitä tiellä liikkuu ja millä nopeudella, jos asenteet ovat täysin pielessä. Milloinkahan siihen asennekasvatukseen oikeen ryhdyhtään? Olisi paljon tärkeämpää saada koulusta liikennetaitoisia kuin uimataitoisia!

Mopoautoilu pitäisi lailla kieltää teillä, joilla nopeusrajoitus 70 km/tunti tai enemmän. Mopoauton ostajille pitäisi myös tehdä selväksi, millaisia tunteita tuollainen leikkiauto muissa tielläliikkujissa herättää.

kielletään kaikki josta voi olla kateellinen. Elämä ei ole elämää,jos sitä ei saa elää. Ja mikä onkaan mukavempaa kun olla teini, elämä edessä, haaveet aiukuistumisesta jne. Vanhana on sit katkera kun ei aikanaan elänyt nuoruuttaan ja tietenki sit haluaa kieltää sen niiltä joilla aika ei ole ajanut ohitse.

………… Jos nyt mopo autot pitäisi kieltää niin ovat kyllä mielestäni jo murhat, tapot,ampumaase rikokset, pahoinpitelyt jne olleet kielletyjen asioiden listalla. Samoin kyllä kannatan myös sitä että ajoneuvo tuomittaisiin valtiolle menetetyksi, jos kuljettaja syylistyy yli 1. promillen humalassa ajamiseen, törkeään ylinopeuteen, törkeään liikenteen vaarantamiseen,ja/tai holttittomuudellaan aiheuttaa vakavia vammoja muille liikenteessä oleville.

tuskin se täällä auttaa vaikka niistä kuinka protestoisi -.-**

nim. ”Jaasoni” puhui asiaa. Sallittu vain 60km/h tai alle sen olevilla nopeusalueilla. Ei mitään asiaa valtateille, joilla aiheuttavat äkkijarrutuksia. Jos on pakko sallia pörräys nopeammillakin alueilla, niin talviajokielto sille aikajaksolla, jolloin lain mukaan saa pitää nastarenkaita. Marraskuu-pääsiäisen jälkeinen maantai. Kesäkelillä noi nopeuserojen aiheuttamat äkkijarrutukset jonoissa ovat huomattavasti turvallisempia.

ei pitäisi kieltää! itse olen ajanu aikoinaan kolme vuotta mopoautolla ja olen huomannut että ongelma on muualla kun mopoautoilijoissa. Autoilijat saisivat kattoa itse peiliin ja miettiä omaa toimintaa… ymmärrän, että se ärsyttää kun mopoauto laahaa edessä mutta ohi pääsee. Taajamassa mopoautoa ei edes tarvitse ohittaa…

Miten olisi: saisi ajaa noilla rimpuloilla vain 40-50-60km/h tai alle -alueilla?

Tai sitten ne rimpulat pitää kokonaan kieltää.

Mitäpä, jos kielletään kumminkin viina, joka aiheuttaa paljon enemmän ongelmia ja annetaan nuorten ajella?? Vai kielletäänkö nuoriso. Jotainhan tässä on varmasti taas kiellettävä.

Turvaton? Mopoauton kyydissä ei ole kuollut liikenneonnettomuuksissa ainuttakaan suomalaista koskaan. Pienet nopeudet, pienet riskit. Hitaasti kulkeva mopoauto aiheuttaa takanatulevien äkkijarrutuksia? Ei, takana tuleva itse aiheuttaa paniikkinsa ajamalla kovempaa kuin mitä näkyvyys sallii. Liikennesääntöjen mukaan auto pitää pystyä turvallisesti pysäyttämään vaikka tien poikki olisi kaatunut puu.
Perimmäinen syy mopoautoilun kasvuun on se, että mopoautoilijoiden vanhemmat ovat päättäneet että perhe asuu automatkan päässä kaikesta, huonon joukkoliikenteen alueella.

Pois vaan liikennettä tukkimasta. Ajaisivat mopoilla, niin kuin ennenkin.

Mopoauto on edullisn kulkuneuvo. Kuluttaa vähiten polttoainetta. Kovempaa ajoa vaativien pitää muistaa tieliikennelaki: Auto on voitava pysäyttää aina näköalan alueella. Eli jos on esim mutka tai mäki, Sinun tulee hidastaa vauhti 40-50 km/h jokatapauksessa oli mopoauto tai tavallinen.

kyllä pitäisi kieltää kun ”pennut” revittelee leikki autoilla ja kuvittelee olevansa vaikka mitä..

Kyllä jo pelkän raivostavuuden takia. Ratin takana ei mitään hajua miten ”autolla” kuuluu liikeenteessä liikkua.

Nyt demokratia on taas toteutumassa. Kun muutama ei osaa liikennekäyttäytymistä, niin kaikki saavat kärsiä. Aivan sama kuin tässä holhousyhteiskunnassa muutenkin. Muutama ei osaa käyttäytyä, niin tulee kaikkia koskevia rajoituksia.

Minusta mopoautot on erinomainen keksintö, helpottaa niissä perheissä joissa lapset tekevät muutakin kuin pelaavat pleikkaria, vanhempien kuormaa, kun lapset pääsevät harrastuksiinsa itse jo 15 vuotiaana.

Citymaasturit ja amis-corollat kanssa kieltoon ja bensavero viisinkertaiseksi.. bonuksena tietullit kaikkiin yli 20 000 asukkaan kaupunkeihin, joissa vähintään viidenneksellä on auto tai useampia.

Mopoautoihin ja mopoihin helppoja, yksinkertaisia parannuksia:
– molempien sallittu nopeus nostettava 45-> 60km/h
– mopot pois pyöräteiltä ajokaistoille
– älytön ajoneuvovero pois mopoautoista -> hinnat laskevat -> lisää mopoautoja
– vanhempien vastuuta lapsistaan korostettava – heidän pitää ohjeistaa ja opastaa lapsiaan, miten toimia liikenteessä -> liikenteen sujuvuus paranee -> turvallisuus paranee

Miten olisi: saisi ajaa noilla rimpuloilla vain 40-50-60km/h tai alle -alueilla?

Tai sitten ne rimpulat pitää kokonaan kieltää.

vika edelleen ratin ja penkin välissä. joka saa alkunsa sohvan ja television välistä

Ei. Ikäraja 18 vuoteen ja vähintään b ajokortti. On ihmeellistä että Suomessa kielletään tähtisädetikut alle 18 v. mutta mopoautolla saa hurjastella jo alle 18 v.

No ei todellakaan. Molemmat lapsemme ovat ajaneet 15 ikäisestä mopoautolla, ja kummastakin on tullut erinomaisia autoilijoita nyt myös oikean auton ratissa. Mopoauton julkinen ongelma on ihmiset jotka eivät ole koskaan sellaista edes itse ajaneet eivätkä ymmärrä että liikenteeseen oppiminen ei ole oikeastaan niin kauhean vaikeaa. Asennevammaisia on aikuisissa huimasti enemmän kuin nuorissa jotka mopoautoilla ajavat.

Ei mopoautoista mitään harmia olis jos ajajilla olis järkeen päässä ja sitähän ei 15-16 vuotiailla ole, joten ikärajaks mopoauton kuskeille 18v jos. ajokortti, tai 20v jos mopokortti.

Mopoautolla saa ajaa taajamassa niinpaljoin kuin kulkee, rajoitukset eivät koske mopoautoa. Mopoautoa saa ajaa päihtyneenä koska ei ole kaatumisenriskiä. Mopoautoon saa ottaa kyytiläisiä niinpaljon kuin mahtuu koska se on vain mopo.

Kiellettävä moiset tientukkijat. Aiheuttavat vaarallisia ohituksia.

Pitäisi kieltää.
Ikäryhmään kuuluu vielä liikaa pleikkaristejä. Oikea liikenne ja liikennesäännöt ovat haasteita rikottaviksi. Liikenteen vakavuus on heille tuntematon käsite. Liikenne on monelle vielä pelkkää leikkiä. Sen huomaa jo tavallisia mopoja rääkkäävistä ja virittelevistä nuorista.

Pois alle 18-vuotiailta, isommat vaatimukset kortin saamiseen. Tarpeellisia, mutta eivät lapsille.

Oma kommentti