MS-potilas Kenneth tissutteli ”koronajumin” aikana, nyt uhkaa lähtö: ”Antakaa minun asua kodissani”

Kaupungin vuokra-asunnossa asuva Kenneth Wickman sai asumispalveluyhdistykseltä varoituksen, jonka perusteella häntä ollaan siirtämässä palvelutaloon.

– Masennuin niin pahasti, että menetin ruokahaluni, mies kertoo Hymyn painetussa lehdessä Jukka Kaunosen jutussa.

Kenneth ”Wiki” Wickman, 53, on sairastanut MS-tautia parikymmentä vuotta. Kysymyksessä on keskushermoston sairaus, johon ei ole parantavaa hoitoa. Neljätoista vuotta sitten Wiki joutui pysyvästi pyörätuoliin. Hän muutti silloisen amerikkalaisvaimonsa kanssa nykyiseen asuntoonsa Helsingin Ruoholahteen vuonna 2011. Kunto on verrattain hyvä.

Hän on ollut tähän asti erittäin tyytyväinen Ruoholahden asumispalveluyhdistys ry RASPYn toimintaan. Yhdistys tarjoaa vaikeasti liikuntavammaisille jäsenilleen asumispalveluita sekä jatkuvasti päivystävän henkilökunnan.

– Todella mukava henkilökunta, Wiki sanoo lehdessä.

Talon oman väen lisäksi Wikillä on viisi henkilökohtaista avustajaa.

Wiki sai kesän alussa varoituksen Raspyn hallitukselta.

Varoituksessa ilmoitettiin hallituksen saaneen tietää, ”että alkoholin käyttösi on riistäytynyt käsistä”, ja että ”sinun olisi hyvä hankkia ammattiapua selkeään alkoholin liikakäyttöön”.

Wiki myöntää käyttäneensä alkoholia keväällä. Ensin talossa tehtiin hissiremontti ja sitten iski korona, joka aiheutti sen että mies jumitti asunnossaan. Nyt koronarajoitusten jälkeen hän ei edes muista milloin olisi viimeksi juonut.

Sosiaaliviranomainen oli yhteydessä Wikiin ja ehdotti muuttoa Espoossa sijaitsevaan palvelutaloon.

– Ei tule uni, kun mietin näitä asioita. Ei kai yhden varoituksen perusteella voida kotoaan heittää pois. Saako sinne edes viedä kotieläimiä, Wiki kysyy.

Hänellä on kaksi kissaa, Prinsessa ja Sinna.

– Joku arvoisa lautakunta, joka ei ole edes ikinä tavannut minua, tekee päätöksiä siitä, mikä on minulle parasta. He paapovat minua kuin pikkuvauvaa, ja luulevat tietävänsä, mikä on minulle parasta. En tiedä miten tässä edetään. Onneksi minulla on lakimiesystävä, joka on luvannut tarvittaessa auttaa, murehtii Wiki.

Lue lisää painetusta Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: alkoholi, häätö, MS-tauti, Kenneth Wikman

Kommentit

Oma kommentti