Munuaissairas kehonrakentaja Boogie Mustonen: ”Myönnän dopingin!”

Jari MustonenPortsarin ja mestaribodarin Boogie Mustosen show pyörii yökerhon ovella entiseen malliin, vaikka munuaissairauden ja syövän luulisi hiljentävän vauhtia. Mutta ei, Boogie ei säikähdä, vaikka isäntä yrittäisi kapakkaan maansiirtokoneella.

Jari Mustonen on maan tunnetuimpia portsareita. Nyt 47-vuotias karpaasi toimii Suonenjoen kaupunginhotellin yökerhon ovella. Kehonrakennuksen MM-kisoista tuttu mies sairastui paksunsuolen syöpään pari vuotta sitten. Se saatiin hoidettua, mutta kolme vuotta sitten hänen munuaisensa lopettivat toimimasta.

Bodareitten munuaisvaivat yhdistetään yleensä dopingiin, eikä Boogie kiellä asiaa. Silti hän on sitä mieltä, että urheilu-uran tiukat erikoisruokavaliot olivat todennäköisempi syy sairauteen.

Lue Boogien mietteistä lisää maaliskuun lehdestä.

Teksti: Hymy
Avainsanat: Jari Mustonen

Kommentit

Munuais- ja syöpäsairas portsari. Enää ei käy kateeksi.

yep.Itse olen 172cm ja 63kg…treenannut koko ikäni ruisleivän voimalla ja en ole koskaan ollut kiinnostunut isoista lihaksista.Kyllä se itsensä pumppaaminen dopingilla+hormoneilla on pitkällä välillä elimistöä rassaava.Mutta ihminen on aina ollut idiootti ja tyhmä…ja se ei ikinä lopu tästä maailmasta.

ikävä homma jos terveys menee urheilusta!mutta totuus on että kehonrakennus kilpa tasolla on epäterveellistä. muuten hyvä laji jos ei kisaile.ja vedä horkkaa.

Deak, sitä varten niiden pitäisi olla siellä, mutta kun eivät ole. Ikävä hommahan sairaus on, mutta halveksin vaan ihmisiä, jotka rypevät itsesäälissä.Poliisit, intin heebot, silikonitissisankarit jne. Onhan nykymaailmassa vähän ulkonäköpaineita, mutta ei niille tarvitse taipua. Säälittävämpää on tosin ihailla noita esikuvia.Harmi että huono lapsuus pilaaa koko elämän

Ja varmasti on Boogiella niinkuin muillakin tiedossa kehonrakennuskeen liittyvät lukuisat riskit, varsinkin kun varoittavia esimerkkejäkin löytyy kuten juuri esim. Supermassan tapaus. Menestyksellä on usein hintansa. Voimia ja tsemppiä Boogielle, Hieno homma ettei mies lannistu!

Kyllä ihan varmasti hillittömiä määriä proteiinipitoista ravintoa käy munuaisten päälle, vaikkei hormonien käytön yhteyttä voi kieltää. Kyllä jokaisen pitäisi tajuta että hormonit kuuluvat lähes poikkeuksetta kehonrakennukseen. Jopa Classic-sarjassa, jonka pitäisi olla ”puhdas”. Mutta samalla haluan kuitenkin muistuttaa että ihan suoralta kädeltä jokaikistä kehonrakentajaa ei pidä mennä hormonien käytöstä syyttämään, koska myös natuna bodaavvia löytyy. Mitä tulee tuohon kommenttiin leukojen vetämisestä yms. niin kehonrakennuksessa ei ole tarkoituskaan kasvattaa voimaa (vrt. esim powerlifting), vaan pääpaino on lihasten koossa ja muodossa.

Ei voi mieheltä paljon muuta odottaa, kun eurojen suomeen tullessa mies totesi kuopiolaisen baarin narikassa et meille ei ulkomaan eurot käy!:)

Pienet munuaisjutskat ovat arkea, kaikki ei vaan jaksa tehdä niistä numeroa!

eihän ne munuaisetkaan jaksa kaikkee dopingpaskaa loputtomiin suodattaa,kumpikin jalka jo montun reunalla tolla ukolla!

Luulenpa, että ”ruokavaliolla” tarkoitettiin lähinnä tiukkaa, täysin nesteetöntä jaksoa juuri ennen kisoja.
En kiellä hormonien mahdollista yhteyttä munuaissairauksiin tai syöpiin, mutta kyllä munuaisia on mennyt ihan pikku lapsilla jne, jotka eivät varmasti eläissään ole dopingia käyttäneet.

Ehtiiks tollanen pehmenny podaripoke edes mitään tekemään kun kongi jo kumahtaa.

Tiesitkö, ”174cm/58kg/n.100äö(tarpeeksi) ” Sitä varten baarien ovella on tuollaisia isoja miehiä että siinä vaiheessa kun joku känniääliö meinaa leipoa sua turpaan niin sä pääset sen taakse turvaan ettei sun älykkyysosamääräsi pääse tippumaan nyrkinlyöntien vuoksi =)

Olis nyt Boogie ottanut oppia mitä kävi SuperMassalle… 🙁 Noh tehty on mitä on ja siitä ei voi muuta kuin nousta enää ylöspäin! 🙂

No jaa, kyllähän ne valtavat proteiinimäärät käyvät nimenomaan munuaisten päälle. Ja eiköhän tästä maasta löydy muutama hormoneista mitään tietämätön, joka on syöpään sairastunut.

Jos ei ole päässä tai housuissa täytettä, aletaan yrittää täyttämään takkia. Ihan oikein on tollasille puuroaivoille, että lähtee ja näyttää esimerkkiä, mitä tollasille ”bodareille” käy. Bodaus on sairaus ja doping=osa bodausta. Aerobic on sitten jo oikeaa urheilua ja niille jannuille nostan hattua samoin telinevoimistelijoille. Jaksaako tollaset ”ikuiset massakaudet” edes roikkua tangossa, puhumattakaan vetää leukoja.

Kyllä käy sääliksi, kuinka moni voi olla noin tyhmä, että luulee, ettei muut tajua jo muutenkin kaikkien isojen bodarien käyttävän roinaa ja viellä enemmän käy sääliksi, että hakee syytä jostain ruokavaliosta, vaikka todennäköisyys siihen on lähes olematon verrattuna hormooneihin.

Oma kommentti