Näin paino tippui 10 kg neljässä kuukaudessa! – Mies kertoo kuinka onnistui: ”1-2 kertaa viikossa otin saunassa jopa pienen oluen”

Painonpudostus on kestävyyslaji. Liian tiukka kuri voi aiheuttaa sen, että paino nousee muutaman kuukauden kuluttua takaisin vanhoihin mittoihin tai jopa enemmän.

62-vuotias mieshenkilö pudotti painoa 10 kiloa neljässä kuukaudessa. Sen jälkeen hän on pyrkinyt pitämään painon saaavutetuissa rajoissa ja hyvin hintaasti vielä viisi kiloa lisää pudottaen painoaan.

Tässä erään henkilön henkilökohtainen kuuri. Mies paino 97,5 kiloa elämäntapamuutoksen alkaessa. Nyt hän painaa 87,0 kiloa.

Miten se on mahdollista?

– Aloitin kävelemään toukokuun loppupuolella hyvin pitkiä matkoja. Ensimmäisen viikon aikana kävelin jopa 15-20 kilometriä päivässä saadakseni hyvän startin ja kuluttaakseni varmasti enemmän kuin syön.

Kunnossa oleva vaaka ei valehtele painoa. Kuva: Unsplash.com

– Samalla korjasin ruokavalioni lähes ketoosivaliota muistuttavaksi. En kuitenkaan ollut siinäkään liian tiukka. Ruokavalio koostui pääasiassa hyvästä salaatista, jossa oli yleisimmin grillattua kanaa lisukkeena pieniä annoksia. Salaatissa oli monipuolisesti salaatinlehtien lisäksi, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa raastettuna tai grillattuna, kukkakaalia, parsakaalia, rasvatonta raejuustoa, paprikaa ja muita kauden antimia vihannesosastolta. Salaatin maustamisessa käytin useita eri salaattikastikkeita vaihdellen niitä eri päivinä.

– Perunaa tai riisiä ruokavalio ei sisältänyt etenkin kuurin alkupuolella.

– Aamiaisella puuron lisäksi ruokavalio sisälsi kananmunaa, täysjyvä ruisleipää ja kalkkunaa leivän päälle sekä kahvia.

– Pidin ehdottomasti huolta siitä, että liikunnan määrä oli vähintään seitsemän kilometriä kävelyä päivittäin, seitsemänä päivänä viikossa.

– Alkoholi oli täysin kiellettyä ensimmäisen kahden viikon aikana. Sen jälkeen 1-2 kertaa viikossa otin saunassa jopa pienen oluen tai lasillisen punaviiniä. Ehdoton sääntö on, että illalla ei saanut syödä sen jälkeen kuin rasiallinen mansikoita, rasvatonta maitorahkaa tai vastaavaa.

– Kuukauden kuluttua paino oli tippunut ensimmäiset kolme kiloa ja mieliala tietenkin sen mukainen. Paino alkoi tasaisesti laskea.

– Kesän aikana ehdoton sääntö oli se, että jos joskus viikonlopun grillausillan aikana alkoholia kului esimerkiksi kolme pientä tölkillistä olutta tai puoli pulloa punaviiniä, niin seuraavana päivänä oli leikkimielinen ”rangaistuspäivä”, jolloin ruoka-annokset olivat pienempiä. Liikunnasssa oli tuolloin välipäivä, mutta sitä seuraavana päivänä kävelymatka tuplaantui.

– ”Karkkipäiviäkin” vietin, silloin grillausiltojen aikana saattoi olla pieni jälkiruoka.

– Pääsääntöisesti kuitenkin 95% ajasta oli kurinalaista liikuntaa ja ruoka sisälsi aina salaattipedillä täytetyn lautasen, jossa oli pieni määrä proteiinia.

– Paino putosi tällä kuurilla 10 kiloa syyskuun alkupuolelle mentäessä. Nyt olen tietoisesti pitänyt painon 87 kilossa. Seuraavaksi tarkoitus on vuodenvaihteeseen mennessä tiputtaa vielä viisi kiloa noudattaen samaa kuuria.

1. Aamiainen (yllä olevan mukainen)
2. Lounas ( yllä olevan mukainen)
3. Välipala (hedelmä tai rasvaton tuote)
4. Päivällinen (yllä olevan mukainen)
5. Iltapala ( rasvaton maitorahka tms.)

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: laihduttaminen

Kommentit

Oma kommentti