Otavamedia, Kuvaryhmä

Näin paljon tupakoiva työkaverisi varastaa työpaikaltaan – huima tulos!

Silloin tällöin konttoreissa ja siisteissä sisätöissä käydään kädenvääntöä siitä, pitäisikö tupakoimattomat palkita parin viikon vuotuisella ylimääräisellä lomalla. Vaade ei ole tuulesta temmattu.

Aiheesta käydään taas keskustelua Facebookin suositussa vanhempainryhmässä.

-Minusta meille tupakoimattomille pitäisi antaa vapaata siinä samassa suhteessa minkä tupakoitsijat varastavat aikaa työnantajalta, muuan kirjoittaja toteaa.

Tupakkatauot kuluttavat yllättävän paljon työaikaa. Jos yksi tauko kestää vaikka viisi minuuttia (todellisuudessa se voi olla pitempikin) ja taukoja on päivän aikana viisi, hukka-aika on 25 minuuttia. Viikossa puhutaan silloin jo kahden tunnin ajasta.

Jos henkilöllä on vuodessa kuukauden kesäloma ja viikon talviloma, hän käyttää silloin reippaasti yli kaksi viikkoa työaikaa tupakalla käymiseen. Aika paljon!

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: työ, tupakka, aika

Kommentit

Sit varmaan katotaan kanssa tuo älypuhelimien kanssa somessa roikkuminen. Saattaa mennä enemmän aikaa työnantajalta…

Työpaikkojen keittiöissä istuu myös usein ja paljon ei tupakoivia silloin kun tupakoitsija lähtee kessulle. Palattuaan keskustelija hakee mukillisen kahvia ja menee huoneeseensa jatkamaan työntekoa sillä aikaa kun ei tupakoitsijat jatkavat juttujaan keittiössä.
Usein myös keskustelivat pitävät pikapalavereita taurallaan.

Kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää.

Oma kommentti