Jussi Heikelä

Näin tahkoavat rahaa puhujat, coachit ja valmentajat

Hymyssä on julkaistu eri ammattiryhmien yrityskuvioista kertovia juttuja, ja nyt ovat vuorossa julkisuudesta tutut valmentajat, coachit, luennoitsijat ja puhujat.

Vaikka heidänkin elämäänsä korona on kurittanut, niin moni on järjestänyt valmennuksia etänä. Hymyn painetussa lehdessä nyt julkaistut tiedot perustuvat koronaa edeltäviin tilikausiin, joten liiketoiminnan laajuudesta saa hyvän kuvan.

Puhujia ja valmentajia löytyy joka lähtöön. Monetkaan eivät ole puhujia ykköstyönään, mutta tekevät sitä paljon. Puhumisesta muodostuu myös merkittäviä tuloja, sillä yritys voi laskuttaa yhdestä puhujakeikasta helposti tuhansia euroja. Puhuja on itse asiassa kuin artisti.

Monet näyttelijät ja urheilijat ovat alkaneet puhua ja käyttää näin hyödyksi omaa tunnettavuuttaan. Hymy ei painetun lehden jutussaan lähtenyt listaamaan suurelle yleisölle tuntemattomia mutta silti hyvin puhujina menestyviä yritysvalmentajia, vaan pysyttelimme koko kansan tutuissa.

Mitä tahkoavat esimerkiksi Mato Valtonen, Jari Sarasvuo, Tom Pöysti, Esa Saarinen, Tami Tamminen, Henkka Hyppönen ja monet muut? Sen voit lukea painetusta Hymystä. Tässä parin äsken mainitsemattoman puhujan tietoja tiivistetysti:

Karhuryhmän ex-poliisi, tohtori ja valmentaja Harri Gustafsberg
Suomen Mentoritiimi Oy
Liikevaihto 231 000
Liikevoitto 67 000
Muuta: Jutta Larmin ex-aviomiehen liikevaihto on nousussa eikä vähiten miehen saaman runsaan mediajulkisuuden vuoksi.

Juontaja Jussi Heikelä (esiintyy tämän jutun kuvassa)
Roadkill Media Oy
Liikevaihto 228 000
Liiketappio 5 000
Muuta: Vaihtelevia liikevaihtoja, pieniä voittoja tai tappiota. Perustanut tänä vuonna uuden yhtiön.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: coachit, Esa Saarinen, Harri Gustafsberg, Henkka Hyppönen, Jari Sarasvuo, Juhani Tamminen, Jussi Heikelä, Mato Valtonen, puhujat, Tami Tamminen, Tom Pöysti, valmentajat

Kommentit

Oma kommentti