Näin Veikkauksen rahoja jaettiin maahanmuuttajille – Hurstin ruoka-avulle ei lanttiakaan!

Veikkauksen rahapelituottojen rahojen jaosta on vastannut sosiaali- ja terveysministeriön alainen Sosiaali-ja terveysjärjestöjen avustuskeskus eli STEA, joka jakoi vuonna 2019 kaikkiaan 362 miljoonaa euroa.

Tästä summasta maahanmuuttajille kohdennettiin 9,5 miljoonaa euroa täksi vuodeksi. Maahanmuuttajajärjestöt saivat miltei haluamansa, sillä ne jättivät hakemuksia 10,5 miljoonan euron edestä ja vain miljoona jäi haetusta saamatta. Niiden saama summa on ollut hienoisessa nousussa.

Yhteensä 40 eri maahanmuuttajajärjestöä sai myöntävän päätöksen. Summa ei ole jättimäinen valtavassa kokonaissummassa, mutta huomioitavaa on, että samaan aikaan STEA tilitti työttömien järjestöille 1,8 miljoonaa euroa ja veteraanijärjestöille 1,1 miljoonaa euroa. Köyhiä ruokkiva Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö ry ei saanut avustusta penniäkään STEA:lta, vaikka haki avustusta.

Lue paljastusjuttu Hymystä ja ota osaa kommentointiin. Onko tämä sinusta oikein kohdennettua toimintaa?

Juttu on Esa Pesosen kirjoittama.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Hursti, maahanmuutto, Veikkaus

Kommentit

Lahtonenkin haluaa siivun persuilusta jossa faktat eivät ole niin kovin tärkeitä jos ne pilaavat hyvän luulon.

Silleen sylettää että joku oikeasti hyvästä sydämestä auttaa todella tarpeessa olioita ja suomi ei tälläistä tue lainkaan. Olen myös omassa selkänahasta tuntenut kuinka meiltä vähävaraisilta viedään joidenkin maahan tulleiden auttamiseen rahaa eikä edes tutkita ovatko ne todella avun tarpeessa esim kantavat roskiin jos ei ole uutta tarviketta. Meille joilta vietiin olisi kelvannut ne vanhatkin… Olen todella hämmästynyt minne katosi hyväntahtoisuus ja miksi otettiin tilalle köyhiltä riistäminen että voidaan rinta pystyssä kehua kuinka autetaan näitä hätää kärsiviä. Mihin on unohtunut isänmaallisuus ja rakkaus omaan kansaan edes jouluna.

Oma kommentti