Naistenpäivä lähestyy – ja huijarit myös!

Ruusuja. Kuva: Unsplash.com

Perjantaina, maaliskuun 8. päivä vietetään kansainvälistä naistenpäivää.

Naisia lähestytäänkin mitä erilaisimmilla tarjouksilla, joiden päämäärä on kalastella henkilö- ja pankkitietoja ja sitä kautta tyhjentää tilit.

Suomen Telemarkkinointiliitto kertoo tapauksesta, joka on varmasti vain yksi monien joukossa:

”Juuri nyt asiakaspalvelumme on saanut tietoja huijauksesta, joka tehdään Collagen Vital Optimal Body Function -tuotteen nimissä.
Tuotteella kerrotaan olevan positiivisia vaikutuksia muun muassa seuraaviin asioihin: Ihon hyvinvointi, hiusten ja kynsien terveys, nivelten ja luuston tuki, painonhallinta sekä yleinen hormonaalinen tasapaino, joka tukee tervettä aineenvaihduntaa ja voi auttaa painonhallinnassa osana terveellistä elämäntapaa.
Viestissä luvataan ensimmäinen 30 kapselin paketti ilmaiseksi, jonka jälkeen tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana”.

Virustorjunta luokitteli uhaksi

Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n Arto Isokoski huomasi tarjouksen heti huijaukseksi.

– Mainos oli tehty automaattikäännöksellä ja se sisälsi huonoa suomea. Linkki vei sivulle, jonka virustorjunta luokitteli uhaksi. Tällaisia linkkejä ei kannata missään nimessä klikata.

– Sivusto vaikuttaa vahvasti tietojenkalasteluyritykseltä, joten tilausta ei kannata tehdä, vaan tilata terveystuotteet virallisilta toimijoilta tai ostaa suoraan apteekista. Naistenpäivänä pitää siis olla erityisen tarkkana, Isokoski kertoo.

(Lähde: Suomen Telemarkkinointiliitto ry)

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: naistenpäivä

Kommentit

Oma kommentti