Näytteli Uuno Turhapuro -leffassakin – suomalaisnäyttelijän taistelu äidin kuoleman jälkeen: Olen katkera!

Näyttelijä Rinna Paatso hoiti äitiään, näyttelijänä ansioitunutta Liisa Paatsoa hänen viimeisenä elinvuotenaan. Kun rakastettu näyttelijä kuoli huhtikuussa 2018, Rinnalle jäi velkataakka. Surutyö ja taloudelliset ongelmat painavat harteita edelleen. Vain kauniit muistot äidistä auttavat jaksamaan.

Nyt hän kertoo elämästään Hymyn painetussa lehdessä Reija Kokkolan ja Kari Pekosen jutussa.

Liisa Paatsolla oli haave. Hän halusi eläkepäivinään perustaa ravintolan Espanjaan. Unelma toteutui, kun hän alkoi pyörittää ravintolaa kolmannen aviomiehensä kanssa Torreviejassa, jossa on paljon suomalaisiakin. Syöpädiagnoosi tuhosi haaveet.

– Ei äiti ehtinyt nauttia elämästä siellä kovinkaan pitkään, Rinna suree.

Hän antaa sapiskaa suomalaiselle syövänhoidolle:

– Äiti todellakin tuli lääkeriippuvaiseksi nieltyään tottelevaisesti hurjia määriä opioideja.

Rinna koki, että tavallinen ihminen ei saa kyseenalaistaa lääkäreiden toimia. Monet pitävät lääkäreitä jumalhahmoina, joiden sanaa pitää kunnioittaa ja totella. Näin taitavat monet lääkärit itsekin ajatella.

– Ja jos kyseenalaistat, olet hankala ihminen, Rinna toteaa ja lisää, että hän aikoo tehdä HUSin toiminnasta reklamaation.

Rinna sanoo pettyneensä ihmisiin, katkerakin hän on. Hän on joutunut toteamaan, että asiat esimerkiksi Liisa-äidin omaisuuden suhteen eivät ole menneet kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, vaan tietynlaista hyötymistä on ollut ilmassa. Lue painetusta lehdestä Rinnan haastattelu.

Liisa Paatso näytteli lukuisissa tv-ohjelmissa ja leffoissa. Tässä hän on yhdessä Uuno Turhapuro -elokuvista, arkistokuva:
Kuvahaun tulos: liisa paatso

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Liisa Paatso, Rinna Paatso, syöpä

Kommentit

Oma kommentti