Näyttelijä Riina Paatso koki äitinsä kuolinpäivänä erikoisen tuntemuksen

Näyttelijä Rinna Paatso hoiti äitiään, näyttelijä Liisa Paatsoa hänen viimeisenä elinvuotenaan. Kun rakastettu näyttelijä kuoli huhtikuussa 2018, Rinnalle jäi velkataakka. Surutyö ja taloudelliset ongelmat painavat harteita edelleen. Vain kauniit muistot äidistä auttavat jaksamaan.

Rinna puhuu aiheesta painetussa Hymyssä. Hän kertoo välillään olleen voimakkaan telepaattisen yhteyden.

Eräänä aamuna Rinna heräsi siihen, että hän kuuli äitinsä kutsuvan nimeään. Kun hän avasi silmänsä, hän näki upean auringonnousun. Kun hän pääsi Liisan luokse, Liisa kysyi, näkikö hän tuon kauniin auringonnousun.

– Vastasin, että joo, kun sä herätit mut.

Kun kuolema sitten korjasi väsyneen Liisan aamulla 23. päivä huhtikuuta, Rinna heräsi säpsähtäen puoli kuudelta. Hän soitti sairaalaan ja alkoi pukea nopeasti ylleen. Sairaanhoitaja kertoi Rinnalle, että tuossa Liisa vielä hengittelee.

– Kun pääsin sairaalaan, hoitaja sanoi, että Liisa lähti hetki sitten. Äiti herätti minut, mutta hän halusi lähteä yksin. Olin hänen luonaan pitkään. Pidin kädestä kiinni, itkin ja juttelin. Jossain vaiheessa hänen ilmeensä muuttui hyvin levolliseksi. Avasin ikkunan ja sanoin, että nyt äiti lähdet Sysmään, Rinna muistelee herkkää hetkeä.

Rinna on varma, että sinne äiti tosiaan lähti. Kun hän meni myöhemmin ex-miehensä kanssa Sysmän talolle, hän näki pääsiäismunat, joita he olivat äidin kanssa yhdessä koristelleet. Yksi, Liisan tekemä, oli palasina keittiön lattialla. Ulkona mökin polulla heitä tuijotti todella kaunis metsäkauris.

– Sitten lähelle laskeutui vielä kaksi joutsenta.

Alla Liisa Paatson haastattelu vuodelta 2015:

Teksti:Hymyn toimitus, Reija Kokkola
Avainsanat: Liisa Paatso, Rinna Paatso

Kommentit

Oma kommentti