Näyttelijä Seela Sella, 83, paahtaa täysillä: ”Olen lapsenomaisen innostunut”

83-vuotias Seela Sella kertoo elämästään Juhamatti Niemisen kirjoittamassa jutussa Hymyn painetussa lehdessä. Hän toteaa, että uusi rakkauskin saisi vielä tulla ja myöntää, että osa kollegoista on ollut huolissaan hänen kovasta työtahdistaan.

– He ovat yrittäneet toppuutella, että pitäisi rauhoittua. Siinä he kuitenkin itsekin paiskivat edelleen töitä samaan tahtiin, kuten vaikkapa Heikki Nousiainen ja Eeva Litmanen, Seela piikittelee.

Ikääntymistä vastaan auttaa lapsenomainen innostus asioihin.

– Meidän kaikkien vanhojen ihmisten sisällä asuu nuori ihminen, joko pikkutyttö tai -poika. Kun se tulee aina välillä esille ja innostaa leikkimään, se on ihana voimanlähde.

Voimaa Seela saa myös kotonaan Helsingin Munkkiniemessä odottavasta Kreikasta pelastetusta löytökoirasta Nasusta. Koira on Seelalle rakas.

– Se on paras kaverini. Ei se ole vain puhetta, että eläimet kuten koirat ovat ihmiselle psykiatreja. Verenpaine pysyy alhaalla ja stressi loitolla, kun saan paijata Nasua, hymyilee Seela.

Näyttelijätär jäi leskeksi 27 vuotta sitten, kun hänen aviomiehensä, operettilaulaja Elis Sella kuoli yllättäen sydänkohtaukseen joulukuussa 1992. Pari ehti olla yhdessä yli 30 vuotta. He avioituivat elokuussa 1962, lapset ­Ilana ja Ariel syntyivät vuosina 1964 ja 1967.

– Minulla on niin vahva muisto, että Elis kulkee mukanani koko ajan. Ei hän kaukana ole. Pystyn kuvittelemaan hänet yhä lähelleni, kuten muutkin kuolleet läheiseni…

Lue tarina painetusta lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Eelis Sella, Seela Sella

Kommentit

Oma kommentti