Neon2-yhtyeen Jussi: ”Tuli epävarma olo, että eihän minulle mitään syöpää voi tulla”

Neon 2 -yhtyeestä tuttu laulaja Jussi Rainio on saanut vaikeina hetkinä tukea bänditoveriltaan Rami Alangolta.

– Rami on ollut se olkapää, johon on voinut nojata, Jussi kiittelee Hymyn painetussa jutussa toimittajallemme Juhamatti Niemiselle.

Voit lukea koko jutun lehdestä tai näköislehdestämme.

Kuin salama kirkkaalta taivaalta. Sellainen syksyllä 2017 tullut syöpädiagnoosi oli laulaja Jussi Rainiolle, 56. Hän oli tuolloin valmistautumassa Neon 2:n paluukiertueelle, mutta odotetut keikat vaihtuivatkin säde- ja sytostaattihoitoihin Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

–  Sekin tappelu tuli käytyä henkilökohtaisesti läpi. Se oli kova paikka. Hirveä. Sitä ajatteli, kuten muutkin syöpädiagnoosin saaneet, että lähteekö nyt henki, Jussi huokaa.

Jussilla diagnosoitiin vatsasyöpä. Se löytyi tutkimuksissa, joihin hän oli hakeutunut koviksi yltyneiden vatsavaivojen takia. Hän luuli, että kyse oli normaaleista vatsakivuista.

–  Kun tunnen stressiä ja ahdistusta, tunnen poltetta vatsassa. Samassa kohdassa, josta syöpä löytyi, hän selventää.

Ennen lopullista diagnoosia Jussi jatkoi keikkailua normaalisti. Ilman huolta vakavammasta.

–  Ehdimme tehdä ennen diagnoosia muutaman keikan. Niiden aikana meinasi taju lähteä, kun olo oli niin heikko ja paino oli pudonnut kymmenen kiloa. Anemia- ja veriarvot olivat päin prinkkalaa, mutta siitä huolimatta tein kaikki sovitut keikat. En halunnut jäädä sohvalle makaamaan.

Kun totuus paljastui, iski hämmennys.

–  Tuli epävarma olo, että eihän minulle mitään syöpää voi tulla. En ollut koskaan ollut edes kipeänä, ja sitten löytyi möykky vatsasta.

Uudessakaupungissa kasvaneen Jussin elämässä käänteitä ja haasteita on riittänyt. Syöpääkin pahempi pala on ollut masennus, josta hän on kärsinyt kouluikäisestä lähtien.

–  Masennus on minun henkinen syöpäni. Sitä ei voi ehkäistä, mutta sen kanssa voi oppia elämään.

Masennusta ja ahdistusta vauhditti alkoholinkäyttö, joka kumpusi rikkinäisestä lapsuudesta. Sekoilu loppui vuonna 2003 haimatulehdukseen, minkä jälkeen Jussi on ollut juomatta.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Neon2, Jussi Rainio

Kommentit

Oma kommentti