Nuori suomalaisnainen makaa nyt keuhkohoidossa sairaalassa: ”Lääkärit vain nauroivat oireilleni!”

29-vuotias Etelä-Suomesta kotoisin oleva nainen on kirjoittanut keskustelupalstalle hätähuutokirjoituksen, jonka sanoma kuuluu: vaatikaa hoitoa itsellenne! Lääkärit naureskelivat hänelle pitkän aikaa. Nyt hän makaa keuhkoveritulpan liuotushoidossa.

-Olen käynyt lääkärissä pitkin syksyä ja kevättä milloin minkäkin oireen tiimoilta. Sain kuulla paljon vähättelyä, ja jopa nolotti mennä ”taas” lääkäriin. Olen kuitenkin aika sinnikäs likka ja terveysjärjestössä töissä, joten en luovuttanut. Viimeisen kuukauden aikana kävin yhteensä viidellä eri lääkärillä. Aloin saada kroppaani yhä enemmän erikoisia oireita, kuten valtavia mustelmia. Tuleva pitkä lentomatka jenkkeihin alkoi pelottaa, nainen avautuu.

-Ei noin nuorella mitään ole. Todennäköisyys mihinkään vakavampaan on niin pieni. Nyt sä kuule luulet vaan! lääkäri naisen mukaan mitätöi.

Matka meni hyvin, mutta Suomeen takaisin tultuaan naisen oireet voimistuivat. Hän hengästyi jopa portaita noustessaan. Matka jatkui jälleen lääkäriin. Mieslääkäri katsoi silmiin ja arveli: tuskin sinua mikään vaivaa.

Nyt naisella on todettu keuhkoveritulppa, jonka lääkitseminen kestää puoli vuotta. Potilasta hoidetaan paraikaa pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa sairaalassa.

Hymyn tavoittama nainen toteaa, että eniten häntä harmittaa se, kuinka suurella riskillä hänet päästettiin lentämään.

-Välinpitämättömyyttä, totaalista sellaista. Vaatikaa ihmiset kokeita ja hoitoa, joskus voi olla tosi kyseessä. Vaikka olisi kuinka ”nuori”, hän sanoo Hymylle.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: sairaus, nainen, keuhkoveritulppa

Kommentit

Oma kommentti