Nyt huolestui poliisipäällikkö – tässä syy!

Poliisipäälliköt ja apulaispoliisipäälliköt kantavat huolta henkilöstön jaksamisesta ja poliisin palveluista tilanteessa, jossa poliisille ollaan sälyttämässä kahta päällekkäistä säästöohjelmaa.

Poliisi on uudistanut organisaatiotaan ja rakenteitaan jo kolmesti viimeisen kuuden vuoden aikana. Johto, hallinto ja tukitehtävät on poliisipäälliköiden julkilausuman mukaan puristettu minimiin, jotta voitaisiin jarruttaa hallitusti kustannusten kasvua ja poliisien määrän vähenemistä.

-Poliisityön pakkotahtisuus ja kuormittavuus on kuitenkin lisääntynyt samalla kun työhön kohdistuvat odotukset ovat kasvaneet ja käytettävät voimavarat vähentyneet. Hallituksen vuosille 2015–2018 tekemä kehyspäätös vaarantaa näkemyksemme mukaan poliisin henkilöstön jaksamisen ja siten myös sisäisen turvallisuuden, poliisipäälliköt kirjoittavat julkisuuteen.

Kehyspäätös leikkaa poliisilta ensi vuodesta alkaen yhteensä yli 25 miljoonaa euroa seuraavien neljän vuoden aikana. Jo ensi vuonna leikkaus olisi 6,5 miljoonaa euroa.

-Se olisi uutta säästöä aiemmin sovitun päälle, ja vieläpä samaan aikaan. Poliisin hallinnossa ei ole enää nähtävissä merkittäviä säästökohteita ilman että toiminnan taso tai palveluiden laatu kärsii näkyvin seurauksin, erityisesti harvaan asutuilla alueilla, poliisipäälliköt kantavat huolta lausumassaan.

Heidän mielestään tarvitsemme julkista keskustelua poliisin tehtävistä, toimintakyvystä ja tulevaisuudesta.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: jaksaminen, poliisi, poliisipäällikkö, säästö

Kommentit

Oma kommentti