Nyt puhuu Peter Nygårdin entinen suomalainen työntekijä

Timo Uusi-Kerttula ei säästele sanojaan kuvaillessaan entisen pomonsa, seksuaalirikoksista syytetyn vaatemogulin toimintaa.

– Pimeää touhua, hän huokailee.

Uusi-Kerttulaa on haastatellut Hymyn painetussa lehdessä toimittajamme Juhamatti Nieminen.

Kohu seksuaalirikoksista syytetyn Peter Nygårdin, 80, ympärillä ei ota laantuakseen. Suomalaistaustainen miljonääri on ollut viime joulukuusta lähtien vangittuna Kanadan Winnipegissä, jossa hän odottaa luovutusta Yhdysvaltoihin. Syytteet seksuaalirikoksista ja ihmiskaupasta voivat tuoda miljonääripohatalle elinikäisen vankeustuomion.

Vaatemogulin palkkalistoilla vuosina 2003-2005 viestintätehtävissä työskennelleellä Timo Uusi-Kerttulalta ei heru sympatiaa entiselle pomolleen.

– Hän on täysi kusipää. Pimeää touhua kaikella tavoin. Järkyttävää. Jotkut osaavat pitää housut paremmin jaloissa kuin toiset, Timo Uusi-Kerttula pamauttaa Hymyn haastattelussa.

Uusi-Kerttula toimi Nygårdin palveluksessa ensin Los Angelesissa ja myöhemmin Bahamalla, jossa valtaosa väitetyistä rikoksista on tapahtunut. Nygårdin väitettyihin uhreihin kuuluu malleja sekä teinejä, joita hänen kerrotaan houkutelleen Bahaman Nygård Cay -palatsissaan järjestämiinsä hemmottelujuhliin. Kaikkiaan ryhmäkanteeseen on liittynyt 120 naista.

– Siellä pyöri koko ajan naisia, tosi nuoren näköisiä. Kun vanhoja lähti, uusia tuli tilalle. Osa heistä itkeskeli ja osa oli täysin sekaisin, Timo muistelee.

Etenkin 1990-luvulla Bahamalla vieraili lukuisia suomalaisjulkkiksia, kuten ex-missi Tanja Karpela (ent. Vienonen) ja Playboy-mallina muistettava Katariina Souri (ent. Kärkkäinen). Katariina on kuvaillut yötään vuonna 1993 huvilalla yhdeksi elämänsä hirveimmistä kokemuksista.

– Ei sinne halunnut tulla kukaan työntekijöistäkään. Kaikki tiesivät, mitä siellä tapahtuu. Paikka oli kuin vankila. Ei sieltä päässyt pois ilman lupaa mihinkään, Uusi-Kerttula kertoo.

Eräiden bileiden yhteydessä Peter toi Timon huoneeseen nuoren tummaihoisen tytön, jonka kanssa hän kehotti pitämään hauskaa ja harrastamaan seksiä.

– Ehkä hän ajatteli sen hyvän tahdon palveluksena, mutta oman turvallisuuteni vuoksi jätin koskematta naiseen, Timo muistelee. Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Petet Nygård, Timo Uusi-Kerttula

Kommentit

Oma kommentti