Nyt tarkkana Tori.fi-palvelun kanssa! Kuitista huolimatta rahoja ei näy missään

Helsingin poliisille on tehty lukuisia rikosilmoituksia Tori.fi-sivustolla sovittuihin kauppoihin liittyen. Kaikki tapaukset ovat olleet sellaisia, että epäilty on halunnut mukamas ostaa myynnissä olleen suhteellisen arvokkaan tavaran kuten puhelimen tai tietokoneen. Kaupat on sovittu tehtäväksi kasvokkain.

Ostaja on väittänyt maksaneensa tavaran kaupantekohetkellä tai ennen sitä. Todisteeksi on näytetty maksukuittia, mutta kyse on ollut taitavasta väärennöksestä.

Teoista epäillään kahta naista ja kolmea miestä. Nuorin heistä on 17-vuotias ja vanhin 34-vuotias. Tutkinnan perusteella teot eivät liity toisiinsa.

Poliisi kehottaa suhtautumaan yksityishenkilöiden kesken käytyyn kaupantekoon terveellä epäluuloisuudella. Tavaran luovuttaminen kannattaa aina tehdä henkilökohtaisesti ja pyytää maksu käteisenä. Toinen vaihtoehto on käyttää maksusovellusta, jossa saaja saa vahvistuksen maksusta. Myös useimmat pankkisiirrot näkyvät nykyään saajan tilillä saman tien. Maksu kannattaa tarkastaa oman pankkisovelluksen kautta, eikä luottaa näytettyyn kuittiin.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: huijaus, kuitti, Tori.fi, väärennetty

Kommentit

Oma kommentti