Olavi Virran syntymästä 100 vuotta: Tämä skandaalikeikka ajoi masennukseen!

Hymyn painetussa lehdessä on julkaistu laaja reportaasi mestarin elämästä. Kansa saa myös päättää, mikä on Olavi Virran rakastetuin kappale. Hän levytti yli 600 laulua.

Hymy kirjoittaa myös skandaalikeikasta kesäkiertueella vuonna 1959. Kaikki sujui kunnialla Ilomantsiin asti, jossa hanuristi nautti liikaa alkoholia. Syyn niskoilleen sai kuitenkin Virta. Lehdistö paisutti tämän roolia tapauksessa ja väitti hänen olleen suurin juoppo. Virta sai myös nimityksen laulava lihapulla.

Viime ajat masentunut Virta, joka oli tullut myös vainoharhaiseksi, asusteli Hulda Simula -nimisen naisen luona. Kahdesti leskeksi jäänyt Hulda hoiti pyyteettömästi alkoholille sielunsa myynyttä miestä.

Lopulta Virta sairastui maksakirroosiin. Kaikkien hämmästykseksi hän kuitenkin palasi vielä yhdelle kiertueelle, mutta sairaus teki vääjäämättömästi tehtävänsä. Huldan hoivissa Olavi Virta nukkui pois 14. heinäkuuta 1972.

Hymyn painetussa lehdessä pääset kurkistamaan mestarin elämään, tähteyden syttymiseen, rakkauksiin, suosioon, liiketoimiin, ja lopulta viimeiselle matkalle.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Olavi Virta, Hulda Simula

Kommentit

Oma kommentti