Onko Tero Suomen kovin saunoja?

Kun kokkolalainen Tero Hannila alias Sauna-Tero kävelee kotikaupungissaan hirvensarvihattu päässä ja saunavihta kädessä, sitä ei ihmettele kukaan.

– Vastaantulevat hymyilevät ja kysyvät, että ootko jo käynyt saunassa vai menossa? Monet haluavat ottaa selfien kanssani.

Punaiset vilkkuvalot välkehtivät huopahatussa, jossa lukee ”Sauna Boss”. Hattu ei lähde Hannilan päästä edes saunassa. Se suojaa päätä lämmöltä. Vain nukkuessa hattu on hyllyllä.

– Kai minä olen tässä lajissa aika kingi. Tällä hetkellä peräkkäisiä saunapäiviä on takana 4744 (tilanne heinäkuussa). Olen saunonut yhtäjaksoisesti päivittäin vuodesta 2008 lähtien.

Hannila on kiistämättä Suomen saunakulttuurin suurlähettiläs, jonka löylyttelyt voisivat jopa päästä Guinnesin ennätyskirjaan.

– Kyllähän minulla voisi olla sinne asiaa, mutta ei se ole oikein minun juttuni.

Sen lisäksi että Hannila saunoo, hän myös kävelee päivittäin pitkät pätkät. Kolme kokoa jalkaansa suuremmilla lenkkitossuilla, kokoa 48, niin ei kuulemma tule rakkoja jalkoihin. Tuon arvokkaan vinkin hän sai aikoinaan eräältä huippu-urheilijalta saunanlauteilla, mistäs muualtakaan.

– Yleensä kävelen saunareissuni kotoa uimahalliin ja takaisin. Matkaa kertyy yhteensä 18,8 kilometriä. Aikaa kuluu kaikkiaan yli viisi tuntia.

Kunnianhimoa Hannilalta ei puutu. Viime vuonna hän käveli peräti 6500 kilometriä! Tänä vuonna kilsoja on kertynyt heinäkuuhun mennessä 3280.

Sauna-Terosta voi lukea hauskan jutun painetusta Hymystä Susanne Strömbergin tekemänä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Sauna-Tero, Tero Hannila

Kommentit

Oma kommentti