Opiskelija tuomittiin vuodeksi Dubain vankilaan koskettuaan lentokenttävirkailijaa käsivarresta!

Dubai. Kuva: Unsplash.com

Raporttien mukaan Yhdistyneet arabiemiirikunnat tuomitsi New Yorkin yliopistossa opiskelevan naisen vuodeksi vankeuteen siitä, että hän ”pahoinpiteli ja loukkasi” lentovirkailijaa lennon aikana.

Elisabeth Polanco De los Santos on 21-vuotias nainen, joka opiskelee Lehman Collegessa Bronxissa. Ennen tuomiotaan hän oli lähes kolmen kuukauden ajan matkustuskiellossa Dubaissa, kertoo New York Post.

Hänen tarkoituksenaan oli vain läpikulkumatka Dubaissa, mutta matkustuskiellon vuoksi hän on menettänyt 50 000 dollaria kuluina, joihin sisältyy muiden muassa asianajajien palkkiot.

”Sen lisäksi, että Elisabethia on nöyryytetty ja hän on traumatisoitunut, hän on kärsinyt kuukausien ajan joutumisesta jäämään kalliiseen maahan ja maksamaan lakimiehille sekä opintojen keskeytyksestä”, kertoo New York Post.

Koettelemus alkoi 14. heinäkuuta, kun Elisabeth oli ystävänsä kanssa matkalla kotiin New Yorkiin lomalta Istanbulista.

Turvatarkastuksessa Dubaissa lentokentän henkilökunta pyysi Elisabethia poistamaan vyötärökompressorin, jota hänen piti käyttää hänelle tehdyn leikkauksen vuoksi.

Kompressori poistettiin yksityisellä naisten osastolla, mutta Elisabethin äidin mukaan virkailijat olivat kommentoineet tyttären vielä paranevia leikkausarpia. Elisabeth oli kertomansa mukaan pyytänyt apua pukeutumisessa, josta virkailijat kieltäytyivät.

Elisabeth kumartui vartijan ohi pyytäessään ystäväänsä auttamaan, ja tilanteessa vartija oli estänyt tämän.

Opiskelija on kertonut varovasti koskettaneensa vartijan käsivartta ohjatakseen tämän pois tieltä ja sen jälkeen alkanut epätoivoisesti itkeä saadakseen apua.

Tämän jälkeen opiskelija pidätettiin vartijan tehtyä valituksen. Vartija oli sama henkilö, jota opiskelija oli koskettanut käsivarresta. Elisabeth sai luvan lähteä vasta allekirjoitettuaan arabiaksi kirjoitetun lomakkeen.

Tämän jälkeen hänelle ilmoitettiin tälle asetetusta matkustuskiellosta. Seurasi viikkojen ajan odottelu hotellihuoneessa. Hänet tuomittiin lopulta vuodeksi vankeuteen.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat eli Arabiemiirikunnat, myös Emiraatit on pääosin autiomaan peittämä valtio Arabian niemimaan koillisosassa Persianlahden rannikolla. Sen rajanaapurit ovat Oman ja Saudi-Arabia. Maa koostuu seitsemästä emiirikunnasta, ja sen pinta-ala on noin 83 600 neliökilometriä.

Lähde: New York Post

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Dubai, lentokenttä, vankila

Kommentit

Oma kommentti