Välillä saa herkutellakin!

IS: Oskari Katajistolla mystinen sairaus – lihaskipua ja jäykkyyttä

Näyttelijä Oskari Katajisto on heittäytynyt elämäntaparemontteihin innokkaasti. Hän on osallistunut tv:ssä Olet mitä syöt– sekä Suurin pudottaja -ohjelmiin. Hän kertoo kokemuksistaan Iltasanomille, kuinka Pippa Laukan ohjauksessa paino putosi vain 500 grammaa. Lähtöpaino oli 106,5 kiloa, ja lopputulos 106 kiloa.

Ohjelmaan osallistuminen kuitenkin kannatti, sillä se palautti liikunnan ilon näyttelijän elämään. Ripeät kävelylenkit kannattivat, sillä vyötärönympärys on kutistunut 10 senttimetrillä. Enää suklaatakaan ei kulu ”kuin näkkileipää”. Hyvä uutinen on sekin, että Olet mitä syöt -terveystarkastuksessa ilmennyt kakkostyypin diabetes on poissa.

Kihti vai jokin muu?

Näyttelijä on kärsinyt myös kivuliaasta kihdistä. Siitä Katajisto pyrkii eroon lääkityksellä, mikä näyttääkin vaikuttavan. Hän kertoo IS:n jutussa syöneensä kihdin hoitoon kortisonia. Suvun rasitteena on myös sydän. Katajiston isä ja isoisä kuolivat sydänkohtaukseen vain vähän vanhempina kuin Katajisto, 56.

Lääkärit ovat ihmetelleet sitä, kärsiikö Katajisto kihdistä, vai vaikeasti diagnosoitavasta monilihasreumasta, jota myös Katajiston edesmennyt äiti sairasti. Tällä hetkellä vaaka on kallistumassa monilihasreuman kannalle. Se on mystinen sairaus, jota on hyvin vaikea tunnistaa. Sairauteen kuuluu muun muassa lihaskipua ja jäykkyyttä.

Teksti:Hymyn toimitus
Kuvat:OM-arkisto

Kommentit

Oma kommentti