Pääministerin puolison businekset ihan pakkasella

Pääministeri Sanna Marinista on vaikea löytää jotain sellaista, jota ei olisi jo kerrottu. 34 ikävuoteensa hän on tehnyt hämmästyttävän paljon, mutta vain aniharva sanoo tuntevansa hänet. Oletettavasti tulevaisuudessakaan ei kerrota hänen törttöilyistään, perhe-elämästään tai mistään poikkeavasta.

Hymyn painettu lehti on kuitenkin kaivanut Sannan taustat esiin, ja kyselee Sannan henkilöstä myös muilta.

Paljastamme myös Sannan miehen, Markus Räikkösen taustat. Marin meni kihloihin vuonna 1985 syntyneen Räikkösen kanssa kesällä 2017. Heille syntyi vuonna 2018 esikoinen, Emma Amalia.

Räikkönen on valmistunut merkonomiksi ja työskennellyt erinäisissä myynnin ja markkinoinnin sekä it-alan tehtävissä. Hän on myös pelannut jalkapalloa Tampereen Pallo-Veikoissa edustusjoukkueessa.

Pääministeri Marinin puoliso työskentelee viestintäjohtajana hyvää tulosta tekevässä, digimarkkinoinnin alalla toimivassa MarkkinointiAkatemiassa. Hänen omat yhtiönsä eivät sen sijaan ole kovin hyvin pärjänneet. Kauppalehti kirjoitti näin: ”Yritysten taloustiedot ovat toistaiseksi olleet karua katsottavaa.”

Tässä kaupparekisteristä löytyneitä yhtiöitä, joissa Räikkönen on mukana ja niiden taloustietoja:

Haltu Oy, hallituksen jäsen. Yrityksen toimiala: ohjelmistojen suunnittelu ja valmistus. Liikevaihto v. 2018 on 1,1 miljoonaa euroa, tappio 116 000 euroa.

Innovator Campus Oy, hallituksen jäsen. Yrityksen toimiala: liikkeenjohdon konsultointi. Liikevaihto. 7000 euroa, tappio 7000 euroa.

Nordic Spark Oy, hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtajan sijainen. Yrityksen toimiala: liikkeenjohdon konsultointi. Liikevaihto 89 000 €, tappio 7 000 €.

Prezella Oy, hallituksen jäsen, toimitusjohtajan sijainen. Yrityksen toimiala: ohjelmistojen suunnittelu ja valmistus. Liikevaihto 266 000 €, tappio 62 000 €.

Suomen Virallinen Käännös Oy, ­hallituksen jäsen. Yrityksen toimiala: Kääntäminen ja tulkkaus. Edellinen tilikausi 2014, liikevaihto 40 000 €, tappio 4 000 €.

Lue tietopaketti Sanna Marinista ja hänen miehestään painetusta lehdestämme.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: pääministeri, tilinpäätös, Sanna Marin, Markus Räikkönen

Kommentit

Oma kommentti