Pantse Syrjän poika harjoittelee Eppujen treenikämpällä, mutta yllättää: ”En jatka isäni musiikkiuraa, haluan lääkäriksi”

Juho Syrjä on nuori opiskelija, jolla on koko elämä edessään. Hän on suorittanut pääsykokeen korona-ajan tyyliin etänä, ja toteaa, että jos Tampereen yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ovet eivät nyt avaudu, ensi keväänä yritetään uudelleen.

Pitkän matematiikan lukenut ylioppilas kirjoitti E:n paperit, englannista ja fysiikasta tuli kirkas laudatur, L.

– Ainakin pääsykokeen ensimmäinen vaihe meni aika hyvin, kiire oli kova. Joskus ajattelin myös upseerin uraa, mutta psykiatriaan tai urheilulääketieteeseen erikoistuminen kiinnostaa paljon. Nyt hoidan ensin armeijan pois alta, suoritan asepalveluksen Niinisalossa, Juho kertoo Tampereen kuuluisalla Näsinkalliolla, mistä on näkymä yli Näsijärven Ylöjärvelle ylioppilaan koululle ja kotiin.

Juholla on kaksi kotia, toinen isällä Ylöjärvellä ja toinen äidin luona Tampereen Amurissa. Suomi-rockin tähti Mikko ”Pantse” Syrjä ja näyttelijä Kirsi-Kaisa Sinisalo erosivat vuonna 2017. Juho suhtautuu realistisesti vanhempiensa eroon, pääasia on, että hänellä on hyvät suhteet molempiin.

– Onnistuin jotenkin etäännyttämään itseni vanhempieni avioerosta ja yritin ymmärtää, Juho sanoo lyhyesti.

Musiikkiopistoa käynyt Juho on oman tiensä kulkija, vaikka musiikki ja sen genre isän perimänä on veressä. Poikien bändin harjoitustilakin on Eppujen kuuluisa Alamökki. Ylioppilas ei ole kokenut paineita kuuluisien kulttuurisukujen vesana.

Juhon mummi on akateemikko, lastenkirjailija ja runoilija Kirsi Kunnas, vaari kirjailija Jaakko Syrjä ja toinen vaari oli rakastettu näyttelijä, edesmennyt professori Veikko Sinisalo. Myös Juhon syöpään kuollut eno oli tunnettu kapellimestari, joka soitti Juicen ja Mikko Alatalon bändissäkin.

– Tietysti tunnen sukuni ja olen ylpeä siitä, mutta olen saanut itse harrastaa ja puuhata kaikenlaista, hän sanoo painetun lehden jutussa, joka on konkarijournalisti Juha Veli Jokisen jäsialaa.

Teksti: Hymyn toimitus
Kuvat:Juha Veli Jokinen
Avainsanat: Eppu Normaali, Jaakko Syrjä, Juho Syrjä, Kirsi Kunnas, Kirsi-Kaisa Sinisalo, Pantse Syrjä, Veikko Sinisalo

Kommentit

Oma kommentti