Pauli keksi yksinkertaisen tavan: Näin pysyy homeongelma poissa talosta!

Kosteusvauriot ja homepeikko tuovat monen omakotiasujan yöuniin painajaisia. Pauli Lemmetti kehitteli yksinkertaisen tavan poistaa kosteus.

Idean mies sai vierailtuaan poikansa luona Ohiossa, Amerikassa.

-Siellä minä näin ensi kertaa aparaatin nimeltä kosteudenpoistaja.

Suomeen tultuaan Pauli osti vastaavanlaisen laitteen. Eikä ole katunut. Kun Pauli vielä myöhemmin osti ilmalämpöpumpun, laitteiden yhteisvaikutuksen ansiosta home ja liiallinen ilmankosteus on saanut kyytiä.

Pauli ei usko niin kutsuttuun kapillaari-ilmiöön, hän puhuu kondenssista. Siinä ilmassa oleva kosteus tiivistyy rakennuksen pintoihin.

Paulin kellarissa olevista kosteudenpoistajista ylimääräinen kosteusvesi kertyy laitteen säiliöihin. Talon toisen kerroksen seinässä taas on ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö, mistä Pauli on vetänyt maahan putken, ja sen alla on lämpimän sään aikaan kanisteri putkesta tulevaa vettä varten.

Paulin mittauksista käy ilmi, että yhden kesän ennätyslukema kellarin kosteudenpoistossa oli 527 litraa vettä.

Viime vuonna ilmalämpöpumppu keräsi asuintiloista saaviin kesäkuukausien aikana 252 litraa ja kosteudenpoistajat kellarista touko-marraskuun välillä 451 litraa. Jos kaikki vesimäärä ilmeytyisi talon rakenteisiin, homeitiöt olisivat nauraneet railakkaasti, Pauli tuumii.

Lue lisää aiheesta Hymyn painetusta lehdestä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: home, Pauli Lemmetti, homeongelma, kosteusvaurio, kosteusongelma

Kommentit

Oma kommentti