Pekka Sauri ampuu kovilla: Mielenterveysongelmaa ei hoideta näin!

Hymy haastatteli legendaarisen radio-ohjelman, Yölinjan vetäjää, nykyistä Helsingin apulaiskaupunginjohtajaa ja Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauria. Hän on huolissaan nuorten mielenterveydestä.

-Tavallisuus ei enää riitä nuorille. Pelikenttä on isompi ja maailmankuva rakennetaan menestyneiden tähtien perusteella. Tavallisuuden pitäisi riittää, mies painottaa.

Hänen mielestään onnistumisen ja elämässä pärjäämisen mittarit ovat hämärtyneet. Se mikä ennen oli hyvää elämää, ei enää riitä.

Mielenterveyspalvelujen ongelmat piilevät Saurin mukaan ensikontaktissa. Lääkkeet auttavat, mutta sairautta ei paranneta ilman syiden ratkomista.

-Terveyskeskuksissa pitäisi malttaa ensitapaamisella kuunnella potilasta, ettei jouduta sairaalahoitoon. Ongelmaa ei hoideta 15 minuutin vastaanotolla laittamalla lähete potilaan kouraan. Se ei ratkaise kysymystä, miksi potilas on siinä tilanteessa.

Lue painetusta lehdestämme mielenkiintoinen Saurin haastattelu. Jutussa hän ottaa kantaa myös puuttumattomuuden kulttuuriin, joka lisää ahdistusta. Hän muistelee myös Yölinja-ohjelman aikoja.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Mielenterveys, Pekka Sauri

Kommentit

Oma kommentti