Persukansanedustajat: Ei pakkoruotsille!

Tuupainen ja Immonen 1Hymy tapasi eduskunnan vanhimman ja nuorimman kansanedustajan. Kauko Tuupainen, 71 ja Olli Immonen, 25, edustavat vieläpä molemmat samaa puoluetta  – persuja. Ja ovat eduskunnan ensikertalaisia.

Vartiointiliikkeessä työskenneellä Immosella ja eläkkeellä olleella Tuupaisella ei luulisi olevan mitään muuta yhteistä kuin puolue.

Mutta löytyyhän niitä yhteisiä asioita muitakin. Molemmat haluavat eroon pakkoruotsista.

-Aloitin vappupuheeni sanomalla glada vappen mina damer, herrar och kamrater. Porukka rupesi nauramaan ja sain taputukset. Maakuntalehti oli vinoillut, etten puhu ruotsia. Ruotsia saa opiskella, mutta vapaaehtoisesti, Tuupainen naurahtaa.

Huumoriahan se on tämäkin.

Immonen säestää vielä puoluetoveriaan. Hänestä Suomen kaksikielisyys on keinotekoisesti ylläpidettyä.

-Saksa ja ranska ovat ruotsia tärkeämpiä kieliä Euroopassa.

Teksti:Esa Pesonen
Avainsanat: Kauko Tuupainen, Olli Immonen, pakkoruotsi

Kommentit

Pitäkää samalla huoli, että meidän suomea puhuvien sorto ns hurrialueilla loppuu!!! Ei ole suomenkielistä päiväkotia, ei koulua, ei lääkäriä, ei kauppaa eikä mitään. Ja suomenkielisiä odottavia äitejä painostetaan neuvolassa rekisteröimään lapsensa ruotsinkielisiksi pelottemalla jos jonkilaisilla vaikeuksilla ellei tottele!

Koska pakkoruotsi ei poistu hyvällä, niin meidän on otettava kolmen kärjen taktiikka.

1) Poliittinen toiminta

2) Mielipidevaikuttaminen blogeissa, yleisönosastoilla, kolumneissa, haastatteluissa

3) Kansalaisaktivisti esimerkiksi Å-kampanjan keinoin (ookampanja.webs.com)

Osallistu Å-kampanjaan. Se on helppoa.

1. Useassa julkisessa paikassa olevat ohjeet ja opasteet ovat sekä suomen- että ruotsinkielellä esimerkiksi tarroin. Ruotsinkielisen tarran voi hyvin poistaa tai kaksikielisestä tarrasta irroittaa ruotsinkielisen osuuden.

2. Liikennemerkeistä voi peittää ruotsinkielisen osuuden joko pysyvästi tai tilapäisesti.

3. Julkisista tietokoneista voi irroittaa å-kirjaimen.

4. Hotelleissa, linja-autoasemilla ja rautatieasemilla on useasti esitteitä monella eri kielellä. Kaikki ruotsinkieliset esitteet voi viedä pois.

5. Liity mukaan! Meitä ei tarvitse olla montakaan, kun vaikutukset alkavat jo näkymään!

On se kamalaa kun juntit ja persut ( vai juntti = ps? vaikea sanoa ) pilaavat Suomen maineen! Luulevat tietävänsä jotain Suomesta ja sen historiasta. Ja ne jotka haluavat venäjää ruotsin tilalle niin muuttakoon Venäjälle!! Hävytöntä

Tootta!! vanhanaikanen juttu koko suomenruosalaisuus ja ruotsin kieli!! ja Ruotsin kielellä ei pärjää muualla kuin ruotsissa! joten aivan törkeen turhaa!!!

Vitun urpo ! ei oo suomen kieli ranskaa tai saksaa tärkeempi vitun taliaivo, mut suomessa satutaa nyt vaan puhumaa suomea!

Hehe, ja suomenkielikö on ranskaa ja saksaa tärkeämpi kieli Euroopassa? Voi teitä, kunnon majakka ja perävaunu meininkiä. Älkää jättäkö päivätöitänne arvoisat edustajat!

”Ärsyttäälle”, ei ollut kysymys siitä onko suomi tärkeä euroopassa vai nou. Kysymys oli siitä, että mistä kielestä on suomalaiselle enemmän hyötyä euroopassa. Mielestäni pakkoruotsi on muinaisjäänne joka pitää poistaa…esim. itärajalla venäjällä enemmän käyttöä kuin ruotsilla…Kuten sanottua, enemmän hyödyllisiä kieliä on saksa, ranska, venäjä ja englanti

ps pilasi äänestäjiensä protestin jäämällä oppositioon…

Jankutijankuti, vanhus ja teinari. Olisitte osoittaneet, että teillä on halua ajaa mm. pakkoruotsin poistoa. Mutta jos EU-änkyröinti menee kaiken muun edelle…

Itseasiassa, Pohjois-Ruotsin kouluissa (varsinkin niillä paikkakunnilla, jossa asuu paljon suomalaissukuisia) opiskellaan suomea pakollisesti.

Siis miks vitussa Suomessa pitäis osata Ruotsia ihan vaan siks että täällä asuu reipas satatuhatta hurria?
Ruotsissa asuu puol miljoonaa Suomalaista eikä sielläkään kouluissa oo pakkosuomea!

ja mitenköhän tärkeä suomenkieli on euroopassa???

Olisi varmaan herrojen kannattanut mennä sinne hallitukseen tuota asiaa ajamaan. Nyt jäivät rannalle ruikuttamaan. Se on helppo aukoa päätään kun ei tartte ottaa vastuuta mistään. Oli ehdotus totuuskomissioistakin, mutta ei ole pojilla ollut munaa pihahtaakaa siitä eduskunnassa. Soini on varmaan kieltänyt.

Oma kommentti