Nyt pettää ulkonäkö ihan täysillä – uskoisitko, että herttainen Henna, 22, on sotilaspoliisi?

Länsi-Suomessa asuva 22-vuotias Henna Kyyrä on osoitus siitä, että ulkonäkö voi tosiaan pettää, ja usein se pettääkin pahemman kerran.

Uskoisitko ensikatsomalta, että edessäsi on sotilaspoliisi ja jääkäri?

Niinpä.

Henna sai ajatuksen inttiin menosta jo yläasteella. Sitten tuli urheilupuolella loukkaantumisia. Kun paikat lopulta kuntoutuivat lukion aikana, liikuntakärpänen puraisi uudelleen ja palo armeijan harmaisiin syttyi jälleen.

-Kai se halu ja päätös oli sekoitus isänmaallisuutta, hyvää näkyvyyttä cv:ssä, ajatus koetella itseään ja rajojaan – sekä myös hivenen masokismia, Henna nauraa.

Kun nuorta kaunotarta katsoo, ymmärtää, että lähes jokaiselle hänen armeijataustansa tulee suurena yllätyksenä. Henna on jo tottunut siihen.

-Totta kai joka ikinen kysyy minulta – ja kysyy edelleen kaikilta naisilta – että miksi.

Jääkäri ja sotilaspoliisi on siviilissä törmännyt myös negatiivisuuksiin.

-Eräs mies kerran laukoi, että mitä mä oikein yritän todistaa, ja ettei voi sietää noita naisia, kun ne kaikki menee sinne vain panemaan.

Armeija-aikaa kaunotar muistelee lämmöllä.

-Meihin naisiin suhtauduttiin positiivisesti. Miehiin nähden meillä ei ollut etuoikeuksia tai helpotuksiakaan. Paitsi se, että 45 vuorokautta sai miettiä, lähteekö kotiin. Sitten alkoi varsinainen palvelus.

Porin prikaatissa Säkylässä palvellut Henna muistaa erityisesti sen, kun köysillä ja istumavaljailla tultiin Säkylän palotornista alas.

-Pääsimme myös ensimmäisten joukossa kokeilemaan harjoitusta, jossa ammuimme toisiamme saippuavahaluodeilla.

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: armeija, jääkäri, Henna Kyyrä, sotilaspoliisi

Kommentit

Oma kommentti