Philip pelastaa työkseen käärmeitä: Pelkään vain jättiläisherhiläisiä

Samuin saarella Thaimaassa käärmeitä rakennuksista ja puutarhoista pyydystävä ja luontoon palauttava Philip Brook kohtaa työssään joka päivä hengenvaarallisia tilanteita. Käärmeisiin jo lapsena tottunut mies tunnustaa pelkäävänsä vain isoja kiinanherhiläisiä.

Painetusta Hymystä voit nyt lukea Philipin tarinan. Sen on kirjoittanut ja kuvannut Päivi Arvonen.

– Samuilla on 34 eri käärmelajia, ja käärmeitä on paljon, mutta yleensä lomailija ei näe yhtään käärmettä. Täällä voi asua vuosia kohtaamatta käärmeitä, Philip Brook kertoo.

Käärmeet ovat mestarillisia maastoutujia, joita on vaikea erottaa kasvillisuuden seasta.

– Todennäköisesti lomailija kulkee monien käärmeiden ohi, mutta ei huomaa niitä. Tuossakin puussa voisi olla käärme etkä tietäisi siitä mitään, Brook sanoo ja osoittaa rantakadun varrella sijaitsevan kahvilan terassin viereistä isoa puuta, jonka rungolla risteilee liaaneja ja vihreitä päällyskasveja.

Miehen puhelin soi tiheästi. Pelastuskeikkoja hänellä on lähes päivittäin ja kiireisimpinä päivänä useampia.

Hän ymmärtää hyvin ihmisten käärmeitä kohtaan kokeman pelon.

– Käärmeiden ja matelijoiden pelko tai inho on universaalia. Thaimaalaisistakin valtaosa pelkää käärmeitä ja niitä tapetaan.

Philip Brookia käärmeet ovat kiehtoneet aina.

– Minulla oli lapsena lemmikkikäärmeitä ja niiden käsitteleminen oli minulle helppoa ja luontaista. En ole koskaan kavahtanut käärmeitä. Käärmeet ovat mielenkiintoisia ja kiehtovia eläimiä.

Philip yllättää: hän ei pelkää käärmeitä mutta jättiläisherhiläisiä kyllä. Lue juttu painetusta  Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Thaimaa, käärme, Philip Brook

Kommentit

Oma kommentti