Poliisi mokaili – Raid-kirjailija alkoi selvittää ystävänsä tuomiota: Elinkautinen purettiin!

Harri NykänenJokainen tuntee miehen nimeltä Harri Nykänen. Hän on tehtaillut Raid-dekkareitaan, joista on tehty myös elokuvia.

Tammikuussa viime vuonna tapahtunut henkirikos sai Harrin ryhtymään oikean elämän dekkarietsiväksi. Hänen ystävänsä 15 vuoden takaa tuomittiin vaimonsa murhasta elinkautiseen.

-Tiesin hänet sydämelliseksi ja rauhalliseksi ihmiseksi. Oli hyvin yllättävä ajatus, että hän olisi tehnyt kylmäverisen murhan, Nykänen sanoo.

Nykänen ryhtyi tekemään omia tutkimuksiaan ja järjesti jopa rekonstruktion eli lavastuksen “murhayön” tapahtumista. Poliisi ei ollut lainkaan sellaista tehnyt, mikä jutussa on kummeksuttavaa!

Hovioikeudessa todistajana kuultu Nykänen vakuutti oikeuden niin vahvasti, että se alensi teon murhasta tapoksi ja tuomitsi näin vankeutta vain 11 vuotta elinkautisen sijaan.

Lue hämmästyttävästä sopasta elokuun Hymystä!

Teksti: Hymy
Avainsanat: Harri Nykänen

Kommentit

”Eipä tarvi sitten raideja vuokrata. En sulata rikollisten puolustelijoita. Varsinkaan tappajien.”

Jotenkin mainio lausunto, kuvaa varmasti erittäin hyvin kirjoittajaa. Ei varmaankaan tarvitse selittää miksi.

Eipä tarvi sitten raideja vuokrata. En sulata rikollisten puolustelijoita. Varsinkaan tappajien.

Sydämellinen mies laittoi vaimonsa sydämen hiljaiseksi, tosi outoa…
Ei kenelläkään ole oikeuttaa tappaa tai murhata toista, oli tilanne mikä vaan…

Hei, älkää nyt viitsikö. Rauhallinen ja sydämellinen ihminen on varmaan ihan vahingossa mäjäyttänyt vaimonsa hengiltä. Varmaan vaimo on kompastunut mattoon ja kaatunut puukkoon, jolla mies juuri leikkasi leipää. Kaikkee voi sattuu…

Eli tämän kotitarve etsivän vuoksi kylmäverinen murhaaja pääsee muutaman vuoden päästä vapaalle jalalle etsimään uusia murhattavia?
En tule enää ikinä lukemaan tän tyypin kirjallisuutta.

Mutta jos kyseessä on ensikertalainen niin hän istuu kyseisestä tuomiosta puolet. eli 5.5v, kun taas elinkautisvankina hän olisi ollut minimissään 12 vuotta jolloin hänellä olisi mahdollisuus anoa armahdusta.

Ihminen oli kuitenkin tapettu. Nykänen on varmaan omasta mielestään sankari, kun sai muutettua murhan tapoksi. Henkensä menettäneen ja hänen omaistensa tilanne ei parantunut Nykäsen touhuamisesta.

Kenopää! Ei elinkautinen tarkoita sitä, että pääsee 13 vuodessa pois. Sen jälkeen kun Helsingin hovioikeus on alkanut armahtamaan EK-vankeja tuomioiden pituudet ovat nousseet.

11 vuotta taas mittatuomiona tarkoittaa, että ensikertalainen istuu puolet eli 6,5 vuotta ja rikoksen uusijakin 2/3 osaa eli reipas 7 vuotta. Ero ”peruselinkautiseen”, jotka ovat kokoajan nousussa ja kyseisen hepun vapautuessa todennäköisesti noin 15 vuotta on siis melkoinen.

ei se elinkautisesta paljoo pudonnu jos keskiarvo on 13 vuotta.

Siis kumottiin.. —> Tapoksi.

Hieno otsikko tosin, melkein kuvittelin että syytön mies oli tuomittu (sekin olisi ehkä tuomioistuimen moka) mutta kyse olikin vain semantiikkaa.. 11v – 15v.
Joka tapauksessa se sydämellinen mies tappoi vaimonsa.

Wau, hienoa.

Oma kommentti