Poliisi nostanut kädet ylös prostituutiovyöryn edessä? Ja huonompaan menee…

ProstituutioHymyn kesäkuun numerossa julkaistusta laajasta prostituutioraportista käy ilmi, että Helsingin poliisin resurssit panostaa ihmiskaupan tutkimukseen ovat rajalliset ja tilanne uhkaa vain huonontua tulevana syksynä.

-On selvä, että poliisin panostukset ovat paritusrikollisuuden osalta aivan liian vähäiset, toteaa Helsingin rikospoliisin rikoskomisario Seppo Sillanpää, joka on johtanut prostituutioon liittyviä rikostutkintoja muun työnsä ohessa. Hänen päätehtävänsä ovat törkeät ryöstöt ja kiristykset.

Sillanpään mukaan prostituutiorikollisuuden tutkinta on Helsingin poliisissa osin sattumanvaraista, ja siihen paneudutaan, kun muulta työltä liikenee aikaa.

-Tällä hetkellä Suomen poliisissa ei ole ryhmää, joka seuraisi prostituutiota laajamittaisesti. Tuntuu unohtuneen, että kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta, jossa taloudellinen hyöty tulee helposti ja melkein ilman riskiä. Sanktiot ja seuraamukset ovat pienet.

Mahdollista on, että syksystä alkaen prostituutiorikoksille jää entistä vähemmän aikaa ja huomiota, sillä Sillanpää jää eläkkeelle. Löytyykö Suomesta samantasoista ammattilaista, joka lisäksi taitaa viron kielen?

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: poliisi, prostituutio, Seppo Sillanpää

Kommentit

Mitä pahaa prostituioiduissa??

Niiltähän saa pillua kuka vaan, joten ei sen parempia työläisiä ookaan. Pitäis vaan saada veroäyrejä heiltäkin, ja se on väärin etteivät maksa veroja!!

Mutta silti kannatan ammatinharjoittajia.

Oikeita pillun myyjiä soppii Suomeen. Hyvä vastapaino homojen vaseliinihommille!

Suomessa on liikaa poliiseja, kun aikaa näyttää riittävän ”tussujahtiin”. Jahdataan harmittomia thai-tyttöjä, mutta tositilanteissa kuten esim. näissä kouluampumistapauksissa, poliisit kyyristelevät piilossa ja antavat koulupoikien riehua tuntikausia.

Prostituution laillistaminen toisi valtiolle lisää verotuloja ja vähentäisi samalla valtion menoja kun ei tarvitsisi käyttää poliisien muutenkin liian vähäisiä resursseja tuohon turhaan prostituution kitkemishommeliin. Ehkä myös väkivalta vähenisi, ainakin raiskausten määrä putoaisi ja sekin olisi taas säästöä meille veronmaksajille.

Paluuta kultaiiin vanhoihin aikoihin jolloin pillupoliisi jahtasi ravintolassa ilman miestä käyviä naisia. Jee jee hyvä fundamentalisti kepulaiset. Suomeen tarviotaan uusi liberaalinen puolue.
Vapaudet ovat nyt kaukana 80-luvun tasosta. Kaljaa ei saa myydä kellonympäri edes maasudulla. Ja tupakoida ei saa missään.
Hyssälä vielä Kelaan noilla ansioilla,

Oma kommentti