Poliisi ohjeisti Facebook-ryhmien ”löytötavarahenkilöitä”

Poliisi kertoo havainneensa, että erilaisissa Facebook-ryhmissä löytötavaran löytäjät kirjoittavat ottaneensa talteen löytämänsä esineen ja että se on noudettavissa tuntomerkkejä vastaan löytäjältä.

-On hyvä, että löytynyt omaisuus otetaan talteen ja siitä ilmoitetaan. Lain mukaan omaisuus tulee kuitenkin luovuttaa poliisille tai omistajalle. Löytäjä voi säilyttää löytynyttä omaisuutta vain poliisin luvalla. Kadonnutta omaisuutta kysytään kuitenkin useimmiten suoraan poliisilta ja jollei löytymisestä ole ilmoitettu poliisille, niin omaisuus ei välttämättä löydä oikeaa omistajaa. Omaisuuden löytäminen sosiaalisen median kirjoituksista ei ole helppoa. Näin ollen ilmeisen hyväksi aiottu teko ja tarkoitus ei välttämättä johda oikeaan lopputulokseen, korostaa poliisi.

Poliisi muistuttaa, että jos löytötavaralain tarkoittamaa omaisuutta ei toimiteta poliisille tai omistajalle, löytäjä voi syyllistyä kavallusrikokseen.

-Kehotamme ilmoittamaan löytötavarasta poliisille, toimittamaan löytyneen omaisuuden poliisin löytötavaratoimistoon tai suoraan omistajalle, jos omistaja on selvitettävissä.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, löytötavara

Kommentit

Oma kommentti