Poliisi pyytää: Ilmoita tästä heti hätänumeroon

Huumausaineiden käyttöön liittyvien rattijuopumusten määrä on lisääntynyt pääkaupunkiseudun liikenteessä selvästi aiempiin vuosiin verrattuna.

-Rattijuopumusten määrä yleisesti on ollut viime vuosina hienoisessa nousussa, mutta erityisen huolestuttavaa on, että huumausaineiden käyttöön liittyvät rattijuopumukset ovat lisääntyneet huomattavasti, kertoo ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta.

Vuonna 2013 Helsingissä epäillyistä rattijuopumuksista joka kolmannessa oli kyse huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta, kun tänä vuonna huumausaineiden käyttö on liittynyt jo hieman yli puoleen tapauksista.

Rattijuopumuksiin puuttuminen on ollut yhtenä poliisitoiminnan painopisteenä. Helsingin poliisi on kuluvan vuoden aikana esittänyt vangittavaksi yhteensä kuutta useista rattijuopumuksista epäiltyä henkilöä.

-Viime viikonlopun aikana Helsingin poliisin kenttäpartiot tavoittivat hälytys- ja valvontatehtävien yhteydessä yhteensä kymmenen huumeiden vaikutuksen alaisena autoillutta kuljettajaa. Usein näihin tapauksiin liittyy myös muita liikennerikoksia sekä konkreettisia vaaratilanteita niin rattijuopoille itselleen kuin muille tiellä liikkujille, Kujala kertoo.

Soita poliisille!

Rattijuoppojen kiinnijäämisen tehostamiseksi ja vakavien liikennerikosten sekä onnettomuuksien ennalta estämiseksi poliisi pyytää ilmoittamaan kaikista akuuteista epäiltyihin rattijuoppoihin liittyvistä havainnoista yleiseen hätänumeroon 112. Muista rattijuoppoihin liittyvistä havainnoista otetaan tietoja vastaan poliisin vihjepuhelimiin tai sähköposteihin.

-Liikenteessä tavatut rattijuopumustapaukset ja -epäilyt ovat kuitenkin sen verran akuutteja, että niistä kannattaa lähtökohtaisesti ilmoittaa aina ensiksi hätänumeroon 112, Kujala muistuttaa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, rattijuopumus

Kommentit

Oma kommentti