Poliisi varoittaa +232-huijaussoitoista: Hymyn toimittaja soitti numeroon – jänniä tapahtui!

Helsingin poliisilaitoksen tietoon on tullut, että ihmiset ovat saaneet puheluja ulkomaisesta +232-alkuisesta numerosta, jonka alkuperä on tuntematon. Hymyn toimittajakin sai puhelun, mutta ei ehtinyt vastata. Hän soitti numeroon takaisin. Mitä tapahtui?

Poliisin mukaan kyseinen suuntanumero viittaa länsiafrikkalaiseen Sierra Leonen valtioon. Tietoon ei vielä ole tullut mitään rikosta, mutta kyseiseen tai vastaavanlaisiin ulkomaalaisiin puhelinnumeroihin ei poliisin mukaan pidä vastata eikä ainakaan missään tapauksessa soittaa takaisin. Seuraavassa puhelinlaskussa saattaa ikävänä yllätyksenä olla vähintään kymmenien eurojen ylimääräinen maksu.

Hymyn toimittaja huomasi saaneensa puhelun kyseisestä +232-alkuisesta numerosta. Hän soitti takaisin. Mitä tapahtui? Ei sinänsä mitään havaittavaa, sillä puhelimeen ei vastattu. Mutta eipä tässä vielä kaikki.

Hymyn toimittaja käytti testiinsä prepaid-liittymää. Vaikka puhelimeen ei vastattu (hälytysääni kuului), hupeni  odottaessa 1,59 euroa saldosta. Tämä näkyi soiton jälkeen näytössä. Mitähän sitten, jos soittoon olisi vastattu?

Poliisin varoitus kannattaa ottaa tosissaan: älä soita takaisin!

Teoria siitä miten sinua höynäytetään niin ettet edes tajua – lue tästä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: +232, huijaussoitto, puhelin, Sierra Leone, soitto

Kommentit

Oma kommentti