Poliisilla oli hiljainen päivä Salossa – päätettiin tehdä näin!

Poliisi päätti omistaa päivän etsintäkuulutettujen esiin kaivamiseen Salossa. Operaatio olikin tuottelias. Peräti kymmenen henkilöä saatiin satimeen.

Koska päivä näytti muodostuvan hiljaiseksi, Salon poliisi päätti järjestää ”etsintäkuulutettujen päivän.” Perniön hiljattaisesta pesäpallomailalla tehdystä pahoinpitelystä epäillyt miehet tavoitettiin heti aamutuimaan. Niinikään ryyppyporukassa syntyneen puukonhaavan johdosta noudettiin kuultavaksi sekä tekijäksi epäilty että uhri. Molemmat olivat olleet haluttomia tulemaan selvittelemään asiaa.

Loppusyksystä poliisia viheralueita pitkin moottoripyörällään paennut nuorukainen yllättyi, kun kohtasi kotiovellaan partion. Jokunen henkilö taas oli jättänyt sakkojaan maksamatta.

Niinikään salolainen pariskunta selvittelee kiinniotettuna osallisuuttaan pariin anastettuun ajoneuvoon, maksamattomiin polttoaineisiin sekä mukaansa kadonneeseen erinäiseen omaisuuteen.

-Etsintäkuulutuksen johdosta suoritettujen toimien ajankohta on usein asiakkaalle epämieluisa, ja siinä vaiheessa sijaa selittelyille on yleensä harmillisen vähän, poliisi toteaa ja jatkaa:

-Etsintäkuulutukset ovat voimassa varsin pitkään, yleensä rikosasian syyteoikeuden ajan. Syyteoikeutta on rikoksen törkeydestä riippuen useita vuosia. Se on pitkä aika kammoksua ovikellon soittoa. Ja poliisi muistaa kyllä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: poliisi, etsintäkuulutus

Kommentit

Oma kommentti