Poliisin tehovalvonta paljasti karut luvut – katso!

Poliisi tapasi viime viikolla tehdyssä valtakunnallisessa liikennevalvonnassa runsaasti matkustajia ilman turvavöitä etu- ja takapenkillä sekä ajon aikana matkapuhelinta ilman hands free -laitetta käyttäneitä.

Suojatiesääntöjen laiminlyönneistä annettiin kuljettajille yhteensä 87 sakkoa. Heistä kolmetoista ohitti suojatien eteen pysähtyneen tai näkyvyyden suojatielle peittävän ajoneuvon pysähtymättä, 58 ei antanut esteetöntä kulkua suojatielle astumassa olevalle ja 16 ei antanut suojatiellä jo olleille tilaa.

Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta korostaa turvavöiden käytön tärkeyttä.

-Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystä tai toisten virhearvioinneista johtuen.

Hän myös muistuttaa, että matkapuhelimen käyttö liikenteessä aiheuttaa usein vaaraa ja haittaa muulle liikenteelle.

-Jos puhelinta käytetään, niin vain hands free -laitteilla se on laillista, Kallio sanoo.

Poliisin tekemä valvonta ja suojatieonnettomuuksien vähentyminen viime vuosina osoittavat, että suojatien arvostus on parantunut.

-Jokainen suojatiellä tapahtunut onnettomuus on kuitenkin liikaa, koska suojatien pitäisi olla nimensä veroinen eli turvallinen paikka tien ylittämiseen, Kallio sanoo.

Poliisi käytti viime viikon tehovalvontaan 3 744 työtuntia. Ilman turvavyötä matkustaneita tavattiin etupenkillä 1 368 ja takapenkillä 43. Matkapuhelinta ilman hands free -laitteita käyttäneitä kuljettajia tavattiin valvonnassa 829.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: handsfree, kännykkä, poliisi, sakko, suojatie, tehovalvonta, turvavyö

Kommentit

Oma kommentti