Porvoolaistuomari asiakkaalle kesken istunnon: ”Oletsä jotenkin jälkeenjäänyt?”

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden pakkokeinoistuntoja istunut oikeuden puheenjohtaja joutui leivättömän pöydän ääreen kahdesta virkarikoksesta ja tuottamuksellisesta vapaudenriistosta, kertoo Alibi-lehti.

Käräjätuomari ”unohti” vapauttaa vangitut. Tapauksia oli kaksi. Toisessa tapaksessa vasta vangitun omaisten kyselyt paljastivat, että mies oli ollut yli kaksi viikkoa vankilassa, vaikka hänet oli tutkintavankeudesta jo vapautettu. Asianosainen ei ollut läsnä kyseisessä istunnossa, jossa hänet juridisesti vapautettiin. Tuomari ei siis valvonut, että vankeuden loppumisesta olisi ilmoitettu vankilaan.

Muutoinkin tuomarin käytös oli erikoista. Hän sanoi eräässä istunnossa asianosaiselle:

-Oletsä jotenkin jälkeenjäänyt? Nyt hiljaa, oletko päästäsi vialla/tyhmä, kun et ymmärrä kun joku pyytää olemaan hiljaa.

Mies syytti tuomaria kunniansa loukkaamisesta. Oikeuskansleri totesi, että tuomarin tasoisen virkamiehen tulee käyttäytyä asemansa edellyttämällä tavalla ja hänen on hallittava myös kielenkäyttönsä. Syyteeseen tuomari ei puheistaan joutunut, Alibi kertoo. Hänen katsottiin kuitenkin menetelleen virkamieslain vastaisesti.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: käräjäsali, oikeus, Porvoo, tuomari, tuomioistuin

Kommentit

Oma kommentti