Puiston patsas varastettiin Torniossa! Eipäs varastettukaan! Poliisi: ”Näin ne asiat selviää”

Kaikki sitä varkaille nykyään kelpaakin, ajateltiin hetken verran Torniossa, kun poliisi kertoi, että paikallisesta Seminaarinkadulla sijaitsevasta Maupertuis-puistosta tuhottiin ja anastettiin Astemittauksen muistomerkki perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Poliisi epäili tuoreeltaan röyhkeää kuparivarkautta.

Ei mennyt aikaakaan tiedotteen lähettämisen jälkeen, kun poliisi veti ohjakset takaisin ja kertoi, että asiassa ei olekaan tapahtunut rikosta.

Muistomerkki oli viety huoltoon ensi vuoden 400-vuotisjuhlaa varten. Poliisi kiitti kansalaisia nopeasta reagoinnista uutisointiin.

-Näin ne asiat selviää, poliisi leukaili.

Patsas on pystytetty ranskalaisen akateemikko Maupertuis’n retkikunnan (1736-1737) muistoksi. Noina vuosina Tornio ja Tornionlaakso saivat olla todistajina osana kansainvälistä tapahtumaa. Maupertuis’n retkikunta selvitti Tornion kirkon tornista Pellon Kittisvaaraan asti ulottuneella mittauksella maapallon muotoa koskevan riidan.

Muistomerkki on ranskalaisten lahjoittama ja sen on suunnitellut Olof Ericson. Muistomerkki paljastettiin 19.6.1971. Kohde on Struven ketjun ja astemittauksen muistomerkki, ja Struven ketju on Unescon maailmanperintökohde.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi

Kommentit

Oma kommentti