Puutarhuriksi ryhtynyt ex-tangokunkku Markkola: ”Tuntuu pahalta katsoa Voice of Finland -esiintyjiä”

Koronapandemia vei tangokuningas Tomi Markkolan keikat. Silloin mieleen palasivat puistopuutarhurin opinnot. Mies on selvinnyt pandemia-ajasta multaa kuokkimalla.

Hän ei ole unohtanut pääammattiaan, ei toki. Laulaminen kulkee sivussa mukana, ja kunhan ajat taas paranevat, niin Tomia nähdään keikoilla yhtä ahkerasti kuten ennenkin.

Mies kertoo elämästään Hymyn painetun lehden haastattelussa toimittajallemme Reija Kokkolalle.

45-vuotias artisti summaa näköalapaikalta myös alan ja tanssimusiikkiviihteen kehitystä.

Uuden tuotannon saaminen ihmisten kuuluville on tullut hänen mielestään nykyisin kovin vaikeaksi. Radioiden portinvartijat ovat tiukkoina, eikä edes yleisölle tutuilla artisteilla ole pääsyä television musiikkiohjelmiin.

– Koska niitä ei ole, Tomi toteaa lakonisesti.

Tomi sanoo olevansa huippuiloinen siitä, että hänet valittiin tangokuninkaaksi silloin, kun pääsi vielä esiintymään televisiossa ja kappaleet soivat taajaan radioissa. Silloin tehtiin levyjä, ja ne myös myivät hyvin.

-Tuntuu pahalta katsoa esimerkiksi Voice of Finlandin esiintyjiä, joista ei yleensä jälkikäteen kuule mitään, vaikka he ovat näyttäneet osaamisensa televisiossa, Tomi pohtii.

Kilpailuista lieneekin tullut vain tv-viihdettä, eikä niillä ole välttämättä laulajan uran kanssa tosiasiallisesti mitään tekemistä.

Lue lehdestä Tomin haastattelu.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Tomi Markkola

Kommentit

Oma kommentti