Raiskaustiedote: Poliisi kertoi epäillyn ihonvärin

Poliisi pyytää havaintoja epäillystä raiskauksesta Turussa.

Turun Mälikkälässä kuntoradalla, Metsäkylän ratsutallien läheisyydessä tapahtui eilen kello 20.10 -20.30 välillä epäilty raiskaus, kun kuntoradalla kävellyt nainen joutui kertomansa mukaan tuntemattoman miehen hyökkäyksen kohteeksi.

Poliisi pyytää kaikkia kuntoradalla liikkuneita ilmoittamaan havaintonsa kuntoradalla tai sen läheisyydessä liikkuneista henkilöistä.

Tiedotteessa kerrotaan että epäilty on 180-190-senttinen, tummiin pukeutunut. Tiedotteessa tuodaan myös ilmi epäillyn ihonväri: hän on valkoihoinen.

Nähtäväksi jää, muodostuuko ihonvärin kertova tiedotuslinja yleisemmäksikin keinoksi toimia.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, raiskaus, ihonväri

Kommentit

Hyvää uutisointia ja tarkat on tuntomerkit. Ei jäänyt kenellekään ihonväri epäselväksi, ja kun valkoihoisia ei täällä paljoa (enää) pyörikään, niin kyllä nyt saadaan raiskaaja kiinni.

Ihonväri on yksi parhaimmista tuntomerkeistä. Periaatteessa samaa luokkaa sukupuolen kanssa. Molemmilla on harmaat alueensa, molemmissa voidaan myös hämätä, mutta useimmiten tulkinta on yksinkertaista.

Suomen rasismiallergisessa korrektiudessa ihonvärin mainitseminen on pitkään koettu liian leimaavaksi. Vasta aivan viimeaikoina se on tullut yleisemmin mukaan. Toisinaan se ”leimaa”, mutta toisinaan myös ”vapauttaa”. Rikostutkintaa ajatellen sen pimittämisessä ei voi nähdä mitään järkeä.

Oma kommentti