Ravintoloitsija kohotti vitsinä snapsilasin tv:ssä – Valvira viemässä luvat!

Joroisissa sijaitsevan ja Jyrki Sukulan Hotellit kuntoon -ohjelmasta tutun hotelli Joronjäljen yrittäjä elää rangaistuksen pelossa.

Hän odottaa, mitä Valvira aikoo tehdä hänen viattomalle ja lavastetulle tempaukselleen, joka esitettiin viime kuussa televisiossa. Joronjäljen omistaja nimittäin nosti ohjelmassa asiakkaan kanssa maljat ja löi asiakkaan ritariksi. Snapsilasissa oli kuitenkin vain vettä, joten baaritiskin takana seisonut yrittäjä ei syyllistynyt työaikana juomiseen.

Valvira sen sijaan hermostui ohjelmasta. Se lähetti Mikkelistä paikallistarkastajat hotellia syynäämään. Nyt yrittäjää voi uhata jopa alkoholilupien menetys.

-Kai minä sitten olen rikokseen syyllistynyt ja minut pitää tuomita, hiljainen yrittäjä Auvo Puurtinen toteaa Hymylle.

-Pitää sitten myydä vain enemmän veneitä, jos luvat vievät. Lasissa oli kuitenkin vain vettä, hän vakuuttaa.

Puurtisen mukaan hän joutui tarkastajien aikana täyttämään lupa-anomuskaavakkeita uudelleen, aivan kuin olisi hakenut lupaa toistamiseen.

Toinen asia mistä Valvira Puurtisen mukaan hermostui oli salahuone, josta Puurtinen laski Sukulan ohjelmassa leikkiä.

-Meillä on semmoinen ikkunaton ja oveton huone, mutta eihän se ole missään asiakkaiden käytössä. Ristin sen salahuoneeksi, vitsillä. Valviran mukaan ei saa olla mitään salahuoneita, Puurtinen sanoo Hymylle.

Nelosen Hotellit kuntoon -ohjelmasta oli kuitenkin hyöytyä Puurtiselle.

-Ihmisiä on kyllä riittänyt jonoksi asti, hän kiittelee.

 

Kuvakaappaus: Nelonen

 

EDIT. 4.12.2014

Valvira haluaa oikaista:

Jutussa viitataan virheellisesti Valviraan. Valviran alkoholihallinnossa ei ole edes nähty ohjelmaa. Valvira on keskusvirasto, jolla ei ole paikallistarkastajia. Valviralla ei ole myöskään keskusvirastona toimivaltaa puuttua anniskelulupaan.

 

Länsi-Savo-lehti kertoo, että viranomaiset, jotka ovat käyneet paikalla ovat Itä-Suomen aluehallintovirastosta (Avi), jotka ovat asialla toiselta viranomaiselta saamansa epäkohtailmoituksen pohjalta.

EDIT. 5.12.2014
Ilta-Sanomille on vahvistettu Itä-Suomen aluehallintovirastosta (Avi), että nimenomaan Valviralta tuli heille aiheesta epäkohtailmoitus.

EDIT. 5.12.2014

AVI kommentoi kohuksi paisunutta asiaa vihdoin todeten, ettei Puurtinen ole menettämässä alkoholilupiaan, vaan häntä kehotetaan varovaisuuteen.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: hotelli, Joronjälki, Auvo Puurtinen, anniskelu, Valvira, alkoholilupa, Jyrki Sukulan

Kommentit

Oma kommentti