Rikastunut Finlandia-kirjailija ei auttanut romanialaiskerjäläistä!

Sofi OksanenKirjailija Sofi Oksanen bongattiin Helsingin Kurvissa kotikulmillaan käppäilemässä. Paikalle osunut kerjäläinen ei saanut yltiörikkaalta Sofilta pientäkään almua.

-Luulisi, että rikastuneella kaunokirjailijalla olisi antaa edes euro romanialaiselle, Hymylle hämmästellään, – onhan hän itsekin tavallaan ”puoliksi muukalainen” Suomessa.

Sofin arvellaan tienanneen Puhdistus-teoksellaan jo tähän mennessä puoli miljoonaa euroa.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Sofi Oksanen

Kommentit

Hyvä Sofia! Jollakin sentään järki pelaa. Ei centtiäkään kerjäläisille!

Siis jotkut antaa rahat ja jotkut ei. Mikä ihmeen juttu tämä nyt on?

IHAN OIKEIN!!!!
Kerjäläisille ei pidä antaa latiakaan vaan päinvastoin heidät tulee poistaa pikimmiten maasta.

Tuo ”hämmästelijä” sitten varmaan otti kerjäläisen kotiinsa asumaan? Kerrassaan yhdentekevä juttu, toivottavasti ette sentään juttupalkkiota ole maksaneet.

Muistakaa Veikkaus, joka vie pikkusummia pois esim. Nuorisosäätiöltä.

Veikkaus kaatoi senttihuutokaupankin, koska se oli vastoin se monopolia.

Oikeudessa kauppa todettiin lailliseksi, mutta kauppa oli jo myyty pois!

ÄLKÄÄ PELATKO ENÄÄ LOTTOA KOSKAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ainoa järkevä teko on olla antamatta niille mitään. Muuten nämä rikolliset eivät koskaan poistu täältä.

helevetin t:;::hmä ämmä rillipää ei tajua sitä asiaa että ilman neuvostoliiton puna armeijaa viro ja muut itäeuroopan maita ei edes olisi eikä tuo rillipää lanttia tajunnut antaa

Hienoa.

En olisi minäkään antanut. Mitäs paheksuttavaa tuossa on? Fiksua. Pisteet nousivat taas.

Romania ei pysty tuottamaan EU-markkinoille edes ammattitaitoisia kerjäläisiä. Ulos EU:sta tuollaiset loiset.

Hyvä hyvä Sofi!! Eikös itte M. Vanhanenki suositellut olla antamatta ”almuja” näille ns. kerjäläisille! Ei muuta, ku kaikki kerjäläiset takas vaikka liftillä alkuperäismaahansa (millä rahalla ne on tänne tulleet???)

Hyvä hyvä Sofi!! Eikös itte M. Vanhanenki suositellut olla antamatta ”almuja” näille ns. kerjäläisille! Ei muuta, ku kaikki kerjäläiset takas vaikka liftillä alkuperäismaahansa (millä rahalla ne on tänne tulleet???)

En osaa lakata ihmettelemästä, miksi niin monietninen maa kuin Romania on, siellä tasan yksi ”kulttuuri” (meitä vanhempi ja korkeampi Intiasta päin) ei onnistu pääsemään muiden kanssa sopusointuun. Joo, niiden MUIDEN vika, tottakai… Joo, istupa itse tuntikausia kadulla! -Huudettiin YLEn ohjelmassa….
Romaniassa asuu romanialaisia, unkarilaisia, serbejä, tataareja, ym.

Mielestäni Sofi oli kirjailija, ei hyväntekeväisyysorganisaatio? Se, että ansaitsee miljoonia ei tarkoita sitä, että sitä pitäisi ilmaiseksi jakaa pois

Hyvä Sofi, näin pitää toimiakin. Mitä sitten olisi uutisoitu, jos Sofi olisi antanut rahaa näille rikolliskerjäläisille? Iso uutinen ”Sofi Oksanen rahoittaa järjestäytynyttä rikollisuutta”?
Mä en itsekään anna mitään näille kerjäläisille, päin vastoin ohi kulkiessa potkaisen niiden kerjuukupin nurin.

miks teksti on kirjotettu niin negatiiviseen sävyyn? hyvä sofi!

Pointsit sofialle. Menisivät vaikka dubaihin siirtotyöläisiksi varmasti löytyisi hommia jos työnteko kiinnostaisi. No julmasti sanottu, mutta mielestäni kerjääminen on salittua vain jos uhkaa kuolema itselle tai läheiselle ja muuten ei pysty auttamaan ja silloinkaan ei tarvitse toiseenmaahan asti mennä.

Sofin osakkeet nousi mun silmissä. Tiedä vaikka lukisin kirjankin.

Hyvä Sofi! Näin minäkin teen, ja moni muu myös. Ohi vain ja vauhtia lisää. Se, että antaa romanialaiselle vaikka sata euroa, ei tätä rikastuta. Kuljetuksen järkänneet jobbari-huijarit vetävät välistä…
Miksi Oksasen käytöstä paheksutaan? Kerjäämistähän on oltu kieltämässä. Jos on varaa tulla leveämmän leivän perään kerjäämään Suomeen, niin on myös varaa pettyä, jos homma ei toimi jossain Romaniassa tai Bulgariassa ”totena kerrotulla” tavalla. Auttamishaluinen ohjaa rahansa esimerkiksi hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta oikeasti apua tarvitseville.

Jos niillä on varaa hakea 4 eur pahvinen kahvikuppi trendi kahvilasta, niin ei ne ainakaan henkensä pitimiksi kadulla kerjää.

Sofi taisi pelätä, että tulossa olevan teoksen teema, putsaus, olisi näin vahingossa paljastunut, jos hän olisi joutunut ilmoittamaan viranomaisille, että hänet on puhdistettu rahoista.

Saman asian pyöritystä on Sofin tuotanto muutenkin, ja alkuperäisen näytelmän ideoista taitaa olla moni peräisin muilta sen tekemiseen osallistuneilta.

Hienoa! Ei kai kukaan täysjärkinen halua tukea järjestäytynyttä rikollisuutta? Jos kaikki toimisivat Sofin tavoin, niin pääsisimme tästä epämiellyttävästä ilmiöstä eroon.

Mikä ihmeen uutinen tämä oli? Jos ko. kirjailija antaisi jokaiselle kerjäläiselle rahaa joka kerta tällaisen kohdatessaan, niin kirja-ansioista ei olisi enää euroakaan jäljellä. Onko tämän kirjoittajalla mitään käsitystä kuinka valtava määrä kerjäläisiä esim. Helsingissä nykysin on?

Oikein! Niille ei kenenkään pidä antaa lantin lanttia! Ne rahat menevät romanialaisten mafiosojen kivilinnoihin ja Lexuksiin, kerjäläiset saavat rahoista vain pikkuprosentin. Pomo kerää illalla rahat ja ne lähetetään samantien Romaniaan.

Hyvä Sofi! Ei niille romanian kerjäläisille pidä antaa lanttiakaan tai eivät katoa ollenkaan katukuvasta. Miksi Sofi Oksasen pitäisi antaa kenellekään mitään. Tänään taas näin niitä romanialaisia pullonkeruussa töölönlahdella; kaikilla hyvät maastopyörät alla – varmaankin rehellisesti kaupasta ostettu!

,että jonkun pitäisi vieläkin rahoittaa sitä järjestäytynyttä rikollisuutta?

Fiksu mimmi. Ainoa asia, millä nämä ammattikerjäläiset saadaan pois katukuvasta, on olla antamatta niille senttiäkään. Pakettiautot asettelevat kerjäläiset paikoilleen aamuisin ja hakevat iltaisin.

Oma kommentti